Hlavní obsah

Kanaďan Murray bude asistentem kouče hokejistů Švýcarska na MS

Kanaďan Andy Murray bude na květnovém mistrovství světa v Německu asistentem nového trenéra hokejistů Švýcarska a krajana Seana Simpsona. Čerstvě devětapadesátiletý Murray dovedl třikrát k titulu Kanadu na světových šampionátech v letech 1997, 2003 a 2007. V NHL koučoval šest let Los Angeles a necelé čtyři sezóny St. Louis, odkud byl na začátku ledna propuštěn.

Foto: Mark Humphrey, ČTK/AP

Hokejisty Švýcarska povede vedle Seana Simpsona další Kanaďan Andy Murray.

Článek

Murray je podle slovenského listu Šport spolu s českým trenérem Milošem Říhou ze Spartaku Moskva a dalším Kanaďanem Glenem Hanlonem kandidátem na nástupce trenéra slovenské reprezentace Jána Filce. Ten má smlouvu až do června, ale deník spekuloval, že by mohl na lavičce skončit i předčasně, v tom případě by ale Murray nebyl k dispozici.

Simpson, který dovedl loni Curych k vítězství v Lize mistrů a v souboji o Victoria Cup s Chicagem, nahradil na lavičce Švýcarska Ralpha Kruegera. Ten se rozloučil na olympijských hrách ve Vancouveru s reprezentací helvetského kříže po dlouhých třinácti letech. K reprezentaci se Simpson připojí po splnění klubových povinností v Curychu.

Švýcarský národní tým začne 5. dubna s přípravou, kterou by měl mít na starosti Murray, stejně jako pravděpodobně povede tým 7. dubna v Oltenu a o dva dny později v Ambri v přípravných zápasech proti České republice. "Andy Murray je zkušený expert. Jsem opravdu rád, že s námi bude spolupracovat," řekl Simpson.

Reklama

Související témata: