Hlavní obsah

Hokejové legendy se ve Varech střetnou s Ruskem, nastoupí i Fetisov

PRAHA

Ruské hokejové legendy v čele s Vjačeslavem Fetisovem, Alexejem Kasatonovem a Sergejem Makarovem by se v sobotu 27. března měly představit v Karlových Varech v exhibičním zápasu veteránů s českými vrstevníky.

Foto: Denis Sinyakov, Reuters

Vjačeslav Fetisov v dresu CSKA Moskva (uprostřed).

Článek

Na ledě uctí památku Viktora Kuzkina, jenž v červnu 2008 zemřel potápění v Černém moři nedaleko Soči.

"Když jsme před dvěma lety hráli s ruskými veterány v Karlových Varech, tak tehdy Viktor říkal, že by si rád zahrál v nové hale, která se tehdy stavěla. I proto jsme se teď rozhodli na jeho počest zápas sehrát," řekl ve čtvrtek slavný český útočník Milan Nový, jenž se tradičně podílí na organizaci akce.

Utkání se mělo původně hrát v úterý 30. března, ale poté, co Karlovy Vary nepostoupily do play off extraligy, mohl být termín posunut na výhodnější sobotu. "Věříme, že díky tomu přijde i více diváků," uvedl Nový. Vstupenky stojí 100 korun a většina z inkasovaných peněz půjde na charitativní účely.

Diváci v KV Areně se podle všeho mohou těšit na hvězdné sestavy obou celků. V předběžné sestavě ruského týmu je řada olympijských vítězů a mistrů světa v čele s Fetisovem, Kasatonovem, Makarovem nebo Alexandrem Jakuševem. Největší hvězdou je jedenapadesátiletý Fetisov, který se v prosinci dokonce objevil v sestavě CSKA Moskva v Kontinentální lize.

"Máme od všech příslib, že přijedou. Ruská strana má zájem tady startovat. Je ale pravda, že někteří z nich jsou maximálně vytížení. Kdyby nemohl Fetisov hrát, bude alespoň na střídačce," uvedl hlavní pořadatel akce Igor Bessonov. Podle něj není vyloučeno, že by do Karlových Varů přijel i další legendární hráč sborné Igor Larionov. Ten však momentálně žije v Americe.

"Dost nás zaskočil jejich požadavek, že chtějí mít v sobotu ráno trénink. My něco podobného nemáme ve zvyku. Trenér říkal, že by nás to unavilo," pousmál se Nový.

Vedle nejlepšího střelce v extraligové historii by se v českém dresu měli objevit například Petr Bříza, Jiří Hrdina, Pavel Richter, Jiří Šejba, Richard Farda, Jiří Bubla, Bedřich Ščerban nebo Milan Chalupa. "Máme jen trochu problém, že v současnosti řada z nás působí v klubech jako trenéři a hraje se play off," řekl kouč Jan Havel.

Reklama

Související témata: