Hlavní obsah

Slovenské hokejisty povede Kanaďan Hanlon, jako první cizinec v historii

BRATISLAVA

Třiapadesátiletý Kanaďan Glen Hanlon se stal prvním zahraničním trenérem slovenské reprezentace. Vedení slovenského hokejového svazu představilo nového reprezentačního trenéra na středeční tiskové konferenci. Kanaďan povede Slováky už na nadcházejícím mistrovství světa v Německu.

Foto: Julie Jacobson, ČTK/AP

Trenérem slovenské hokejové reprezentace bude poprvé v historii cizinec, Kanaďan Glen Hanlon. (ilustrační foto)

Článek

Hanlon v minulosti trénoval Washington Capitals, Jokerit Helsinky a stál také na střídačce Běloruska. V probíhajícím ročníku KHL vedl mužstvo Dinamo Minsk, ale po neuspokojivých výsledcích byl v říjnu 2009 odvolaný. Vzápětí se vrátil do Kanady.

Na střídačce Slovenska skončil Ján Filc, který vedl reprezentaci 2002 při titulu mistrů světa v Göteborgu i letos na ZOH ve Vancouveru, kde Slováci skončili na nevděčném čtvrtém místě.

"Trenér Filc se rozhodl ukončit svůj kontrakt od konce března, proto jsme angažovali Glena Hanlona, který je novým reprezentačním trenérem od 1. dubna," uvedl na středeční tiskové konferenci předseda Slovenského hokejového svazu Juraj Široký.

Mezi kandidáty na kouče slovenských hokejistů byl zmiňován i český kouč Miloš Říha, který nedávno prodloužil své angažmá ve Spartaku Moskva o další rok.

Reklama

Související témata: