Hlavní obsah

V týmu Švýcarska na zápasy s českými hokejisty je šest nováčků

Šest nováčků zařadili do nominace na úvod přípravy na květnové mistrovství světa v Německu a dva přípravné zápasy s Českem nový trenér švýcarských hokejistů Sean Simpson a jeho asistent Andy Murray.

Foto: Mark Humphrey, ČTK/AP

Hokejisté Švýcarska se radují z postupu do čtvrtfinále olympijského turnaje.

Článek

V týmu je i útočník Fribourgu Andrej Bykov, dvaadvacetiletý syn kouče ruské reprezentace a bývalého obránce Vjačeslava Bykova. Premiéru si v zápasech ve středu 7. dubna v Oltenu a o dva dny později v Ambri mohou odbýt také obránci Patrick Geering s Philippem Schellingem z Curychu, Robin Grossmann z Davosu a další útočníci Fribourgu Corsin Casutt a Benjamin Plüss.

Švýcaři začnou přípravný kemp na Velikonoční pondělí 5. dubna v Oltenu pod vedením Simpsona, jehož Curych po loňském triumfu v Lize mistrů a také v duelu o Victoria Cup s týmem NHL Chicago Blackhawks neprošel v domácí soutěži přes čtvrtfinále.

Ze svých svěřenců v klubu si nástupce Ralpha Kruegera, který po třinácti letech skončil na lavičce Švýcarska na únorových olympijských hrách ve Vancouveru, vybral vedle dvou debutantů ještě další tři hráče. Po pěti zástupcích mají v pětadvacetičlenném kádru z vyřazených čtvrtfinalistů také loňský mistr Davos a Lugano.

Po delší pauze se vrací do reprezentace obránci Julien Vauclair z Lugana, Reto Kobach z celku Ambri-Piotta a útočník Sébastien Reuille z Rapperswilu. O možném comebacku mluvil se Simpsonem také forvard Reto von Arx z Davosu, ale nakonec nenašel dostatek motivace.

Kouč nemůže počítat ani s dalšími útočníky Hnatem Domenichellim a Sandym Jeanninem a obráncem Beatem Forsterem. Domenichelli musí na operaci s kolenem, Jeannin se necítil ve formě a Forster se omluvil z rodinných důvodů.

Ve výběru je naopak forvard Julien Sprunger z Fribourgu, přestože před dvěma dny se objevila na webu Švýcarské hokejové asociace zpráva, že především kvůli psychickému vyčerpání na světovém šampionátu startovat nebude. Účastník olympiády ve Vancouveru se po zákroku Američana Davida Backese z loňského světového šampionátu v Bernu musel podrobit operaci čtvrtého a pátého krčního obratle a vrátil se na led až v polovině listopadu.

Reklama