Hlavní obsah

Čáslava si narození syna moc neužil, ale odmítnout reprezentaci ho nenapadlo

PRAHA

Hokejovému obránci Petru Čáslavovi se v únoru narodil druhý syn, kterého si však zatím příliš neužil. V dalších týdnech totiž plnil povinnosti ve švédské Timře, po skončení klubové sezóny se zase připravuje s reprezentací a snaží se prosadit do konečné nominace na květnové mistrovství světa v Německu.

Článek

"Rodili jsme v olympijské přestávce a klub mi umožnil, abych byl čtrnáct dní doma. Pak jsem ale odjel do Švédska a vrátil se až po sezóně. Sice jsem si malého zatím moc neužil, ale že bych odmítnul reprezentační pozvánku, mě ani nenapadlo. Manželka by mi stejně řekla, abych jel," řekl Čáslava.

Třicetiletý bek startoval na předešlých třech světových šampionátech. Zda se prosadí i do letošní nominace, netuší. "Poslední tři roky to bylo stejné, jen teď je do mistrovství delší doba. Nemá cenu to řešit," pousmál se Čáslava při otázce, jestli myslí na účast na květnovém turnaji. "Bude záležet na tom, jak se mi bude dařit. Jak to půjde," realisticky uvedl defenzivní bek.

Čáslava začal sezónu v dresu Pardubic, v říjnu se ale podle plánu přesunul do Timry. "Nakonec byla sezóna docela dobrá, dostali jsme se do play off," řekl ke svému druhému zahraničnímu angažmá.

Bývalý hráč Čerepovce ale v úvodu moc důvodů k radosti neměl. Timře se totiž dlouho příliš nedařilo. "Přišel jsem do týmu, který byl předposlední. Celou sezónu jsme se plácali na devátém až předposledním místě a honili play off," podotkl.

Přestože byl na severu Evropy většinou bez manželky, angažmá si celkově pochvaluje. "Žili jsme v Sundsbruku, což je asi patnáct kilometrů od Timry, a všechno bylo super," řekl. Společnost mu navíc dělal Kamil Piroš a jeho rodina. "Starali se o mě jako o vlastního," smál se Čáslava, jenž si bez větších problémů zvykl i na agresivnější hokej ve švédské nejvyšší soutěži.

Měl by nárok na medaili 

Odchovanec východočeského hokeje, který začínal v Kolíně, momentálně pozorně sleduje i úspěšnou cestu Pardubic v play off. Eaton má jistotu, že v konečném pořadí soutěže skončí do třetího místa, a Čáslava se již teď může těšit na medaili, neboť za Pardubice odehrál na začátku sezony 17 zápasů. Východočeši mají navíc nadějně rozehrané semifinále proti Liberci a pomýšlejí i na titul.

"Že mám nárok na medaili, mě ani nenapadlo. Skoro bych řekl, že by bylo nemorální, kdybych nad tím přemýšlel," podotkl Čáslava. Na druhou stranu by se mohl podruhé v kariéře mohl stát extraligovým mistrem. "Tak to doufám, že vyhrají a pozvou mě na oslavy," dodal s úsměvem Čáslava, který byl na začátku sezóny kapitánem pardubického týmu.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  5 : 1 Česko - Rakousko 5 : 1 dohráno
20240418T17 : 10:00+0200
Česko vs. Rakousko
Česko vs. Rakousko
Česko
Rakousko