Hlavní obsah

Hokejisté Slovenska mají v nominaci tři hráče z české extraligy

BRATISLAVA

Trojici hráčů z české extraligy mají v nominaci na přípravný kemp ve Skalici a přípravné zápasy s Českou republikou v Prostějově hokejisté Slovenska. Nový trenér Glen Hanlon se svými asistenty Františkem Hossou a Ľubomírem Pokovičem zařadil do výběru i brankáře Petera Hamerlíka z Třince, obránce Ivana Švarného z Litvínova a Reného Vydareného z pražské Sparty.

Foto: Julie Jacobson, ČTK/AP

Hokejisté Slovenska - ilustrační foto

Článek

V pětadvacetičlenném kádru jsou i tři hráči, kteří působili v zámoří v nižší soutěži AHL. Z Norfolku dorazí obránce Vladimír Mihálik s útočníkem Richardem Pánikem a z Grand Rapids další forvard Tomáš Tatar.

Slovenský národní tým se sejde v úterý. "Na srazu ještě bude chybět Tomáš Tatar, který by se měl připojit ve středu. Stejně tak další dvojice z AHL Mihálik a Pánik, kteří dorazí na Slovensko 15. dubna," řekl Hanlon oficiálním stránkám Slovenského hokejové svazu.

Dále je v týmu deset hráčů ze slovenské extraligy, pět z Kontinentální ligy, dva z Finska a po jednom z Německa a Švédska. "Přiznám se, že jsem plný očekávání. Z hráčů, kteří přijedou na sraz, znám osobně jen Richarda Lintnera. Máme ve výběru hodně mladých hráčů. Budeme mít čas s nimi promluvit a budeme se bavit nejen v nejbližším týdnu, ale i s výhledem na mistrovství světa," prohlásil Hanlon.

V Prostějově nastoupí Slováci proti českému týmu v pátek 16. dubna od 18:00 a o den později se hraje v 15:00. "Byl bych spokojený s dvěma výhrami. Samozřejmě, že ani my, ani Češi nemají k dispozici nejsilnější výběry, ale my do každého zápasu půjdeme s cílem udělat maximum pro vítězství," dodal Hanlon.

Slovensko čeká v přípravě na světový šampionát ještě od 22. do 25. dubna turnaj v Minsku, kde je vedle domácího Běloruska čeká ještě Švýcarsko a Německo. Potom ještě 2. a 3. května přivítají ve Skalici ve dvou zápasech Lotyšsko.

Nominace Slovenska na přípravný kemp ve Skalici a přípravné zápasy proti České republice v Prostějově (16. a 17. dubna):
Brankáři: Rastislav Staňa (Čerepovec/KHL), Peter Hamerlík (Třinec/ČR),
obránci: Juraj Valach (Zvolen), Peter Frühauf (Banská Bystrica), Martin Gründling (Skalica), Dominik Graňák (Rögle/Švéd.), René Vydarený (Sparta Praha/ČR), Tomáš Starosta (Nižněkamsk/KHL), Richard Lintner (Dinamo Minsk/KHL), Ivan Švarný (Litvínov/ČR), Tomáš Slovák (Jekatěrinburg/KHL), Vladimír Mihálik (Norfolk/AHL),
útočníci: Roman Tománek, Tomáš Bulík (oba Banská Bystrica), Michal Chovan (Zvolen), Miroslav Zálešák (Skalica), Marek Bartánus (Liptovský Mikuláš), Radoslav Tybor (Trenčín), Dávid Buc (Poprad), Tomáš Záborský (Ässät Pori/Fin.), Marek Zagrapan (Čerepovec/KHL), Tomáš Jaško (SaiPa Lappeenranta/Fin.), Ivan Čiernik (Kolín nad Rýnem/Něm.), Tomáš Tatar (Grand Rapids/AHL), Richard Pánik (Norfolk/AHL).

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Česko - Švýcarsko 3 : 0 dohráno
20240425T14 : 00:00+0200
Česko vs. Švýcarsko
Česko vs. Švýcarsko
Česko
Švýcarsko
  Slovensko - Česko dnes 16 : 30
20240426T16 : 30:00+0200
Slovensko vs. Česko
Slovensko vs. Česko
Slovensko
Česko
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  Kanada - Česko dnes 18 : 00
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko