Hlavní obsah

Hokejisty Švédska posílí na MS obránce Karlsson z Ottawy

Obránce Erik Karlsson z Ottawy posílí hokejisty Švédska na mistrovství světa v Německu. Devatenáctiletý zadák je šestou posilou výběru kouče Bengta-Akeho Gustafssona z NHL.

Foto: Gene J. Puskar, ČTK/AP

Erik Karlsson hraje v NHL teprve první sezónu, ale vede si skvěle.

Článek

V přípravě a v kádru pro Švédské hry už má trio hráčů Toronta - brankáře Jonase Gustavssona, obránce Carla Gunnarssona a útočníka Rickarda Wallina, dále zadáka Victora Hedmana z Tampy Bay a forvarda Nicklase Bergforse z Atlanty.

Devatenáctiletý Karlsson má za sebou první sezónu v NHL a v 60 zápasech základní části si připsal 26 bodů za pět branek a 21 asistencí. V šesti duelech play off zaznamenal šest bodů za gól a pět přihrávek. Gustafsson s ním nemůže počítat ještě pro domácí turnaj Euro Hockey Tour, ale až v generálce na šampionát 5. května v Ängelholmu proti Dánsku.

Podobně jako český trenér Vladimír Růžička i Gustafsson počítá před mistrovstvím světa omluvenky. Z NHL nebudou k dispozici z různých důvodů brankář Henrik Lundqvist z New Yorku Rangers, obránci Mattias Öhlund z Tampy Bay, Tobias Enström s Johnnym Oduyaou z Atlanty, Anton Stralman z Columbusu a Niklas Grossman z Dallasu.

V útoku Daniel Alfredsson z Ottawy, Kristian Huselius se Samuelem Pahlssonem z Columbusu, Fredrik Modin z Tampy Bay, Loui Eriksson z Dallasu, Fredrik Sjöström z Calgary. Z domácí soutěže si pak kouč musel škrtnout z plánů hvězdného centra Petera Forsberga a beka Mattiase Timandera z MODO, z mistrovského HV 71 pak gólmana Stefana Liva, beka Davida Petraseka a útočníky Johana Davidssona s Martinem Thörbergem i zadáka Dicka Tärnströma z AIK Stockholm.

Reklama

Související témata: