Hlavní obsah

Na hokejový šampionát 2011 na Slovensku zve vlk Goooly

BRATISLAVA

Maskotem hokejového mistrovství světa 2011 na Slovensku se stal vlk Goooly. Ten byl ve čtvrtek pokřtěn přesně rok před zahajovacím zápasem mistrovství, součástí slavnostního aktu v Bratislavě bylo i symbolické buly.

Foto: Jan Koller, ČTK

Modelky pózují s maskotem MS v hokeji 2011, které bude hostit Slovensko. Fanoušci dali hokejovému vlkovi jméno Goooly.

Článek

Jméno Goooly vybrali v hlasování fanoušci. Celkem vymysleli přibližně 14 500 návrhů, podmínkou bylo pouze to, že jméno nesmělo být použito při předchozích šampionátech.

Vlk se stal maskotem mistrovství i přes to, že typičtější pro Slovensko je kamzík. Podle ředitele marketingové společnosti Slovenského hokejového svazu Martina Ryby se však toto zvíře už v minulosti stalo maskotem MS skupiny B či symbolem olympijské kandidatury Tater.

Maskot získal kromě jména i nový vzhled, neboť ten předchozí označili fanoušci za nepovedený. Nyní má například vyceněné zuby a je barevnější.

Zvířecí představitele měly i předchozí hokejové akce. Loni ve Švýcarsku to byla kráva Cooly, v Kanadě medvěd Champion či v Rusku hnědý medvěd Timka. Blížící se šampionát v Německu symbolizuje dinosaurus Urmel.

Reklama

Související témata: