Hlavní obsah

Král věří, že Česko získá hokejové MS 2015

PRAHA

Jako velký favorit půjde Česko do souboje s Ukrajinou o pořadatelství mistrovství světa v roce 2015, o kterém rozhodne kongres Mezinárodní hokejové federace na konci letošního světového šampionátu v Německu.

Článek

V návrat turnaje do Prahy a Ostravy po jedenácti letech od roku 2004 věří prezident Českého svazu ledního hokeje Tomáš Král.

Česko bylo mezi uchazeči už na uspořádání šampionátu v roce 2014, ale i kvůli konkurenci únorových olympijských her v Soči se vzdalo kandidatury a šampionát získalo Bělorusko. Na kongresu IIHF se spolu s ním bude snažit premiérově získat vrcholnou hokejovou akci Ukrajina, která však působí v divizi I.

"Není to vždy v rámci IIHF rozhodující. Jsou tam samozřejmě všechny země a někdy máte paradoxně pocit, že i ty velmi hokejově slabé země mají poměrně silné slovo. Ale samozřejmě, že ty naše šance na získání pořadatelství jsou veliké. Vidím je devadesátiprocentní," řekl novinářům Král.

Stejně jako v roce 2004, kdy navštívilo zápasy MS rekordních 552.097 příznivců, by se měl turnaj uskutečnit v pražské O2 Areně a v ostravské ČEZ Aréně. Finální prezentaci, kterou zástupci českého hokeje představí na kongresu v Kolíně nad Rýnem, předcházely podle Krále dva roky intenzivní práce. "Je to velká diplomacie, spousta jednání, dohadování termínů a jednání s dalšími kandidáty," doplnil Král.

V minulých dnech do Kyjeva, který by byl dějištěm v případě úspěchu Ukrajiny, zavítala delegace Mezinárodní hokejové federace. Do Česka nikoliv, protože zdejší prostředí a podmínky má IIHF prověřené. "Kandidatura má danou proceduru. My jsme předkládali požadované materiály. Uzavřeli jsme smlouvy o smlouvách budoucích s arénami v Praze a Ostravě a jsme celkově připraveni. Finální prezentace proběhne na kongresu IIHF," dodal Král.

Po letošním turnaji v Německu se bude příští mistrovství světa konat v roce 2011 na Slovensku. V dalších dvou letech se podělí o uspořádání šampionátu Švédsko s Finskem a v roce 2014 se bude bojovat o medaile v Bělorusku. Podle Krále čeká s výhledem i k domácímu turnaji velká práce především mládežnický hokej.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240416T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec