Hlavní obsah

Prohra s Čechy už Rusko přebolela, Bykov dále povede sbornou

Hokejisty Ruska povede navzdory porážce s českou reprezentací ve finále mistrovství světa nadále trenér Vjačeslav Bykov s asistentem Igorem Zacharkinem. Rozhodl o tom v pondělí výkonný výbor Ruské hokejové federace.

Foto: Grigory Dukor , Reuters

Trenér Vjačeslav Bykov na ruské střídačce.

Článek

"Odvedli uspokojivou práci. Brzy se setkáme, abychom projednali podmínky nové smlouvy," řekl šéf ruského hokeje Vladislav Treťjak novinářům. Nevyloučil, že Bykov povede ruskou reprezentaci až do zimních olympijských her v Soči v roce 2014.

Bývalý vynikající útočník Bykov vede sbornou tři roky. Dvakrát ji dovedl k zisku titulu mistrů světa, letos na šampionátu v Německu porazila favorizovaný ruský tým ve finále česká reprezentace 2:1.

Bykov v minulé sezoně trénoval i Ufu, která sice dokázala vyhrát základní části KHL, v play off ale stejně jako před rokem neuspěla. Vedení klubu se následně vyjádřilo, že by chtělo, aby Bykov působil jen v jedné funkci. S Ufou má Bykov ještě rok platnou smlouvu.

Treťjak po zasedání Ruské hokejové federace oznámil, že v blízké budoucnosti bude sestaveno reprezentační hokejové béčko. "Zatím nevíme, kdo B tým povede, ale už jsme sestavili plán mezinárodních zápasů. Rozšíříme tak možnosti reprezentace, bude to důležité zejména před olympiádou v Soči," prohlásil šéf federace.

Vedení ruského hokeje se podle Treťjaka rovněž rozhodlo vytvořit komisi pro vyhledávání mladých talentů. Jejími členy budou zkušení experti, včetně legendárních jmen ruské a sovětské hokejové historie. Hokejovou dráhu mladých talentů budou mimo jiné sledovat věhlasný trenér Viktor Tichonov nebo legendární hokejisté Boris Majorov a Boris Michajlov.

Reklama

Související témata: