Hlavní obsah

Mistři světa pobláznili Troubky. Přivezli pohár i finanční pomoc

TROUBKY

Stovky obyvatel Troubek ve čtvrtek nadšeně přivítaly české hokejové reprezentanty z týmu letošních mistrů světa, kteří v povodněmi postižené obci předali šek na jeden a čtvrt miliónu korun. Celou darovanou částku tvoří desetina z odměny, které česká hokejová reprezentace obdržela za získání titulu.

Foto: Bedřich Novotný, Právo

Návštěva hokejových mistrů světa znamenala pro Troubky velkou událost.

Článek
Fotogalerie

Slavnostní předání symbolického šeku, který přivezl kapitán mužstva Tomáš Rolinek spolu s Petrem Vampolou a Miroslavem Blaťákem, si před kulturním domem nenechaly ujít davy lidí. Avšak možná ještě větší zážitek znamenalo hlavně pro sportovní fandy především to, že si mohli sáhnout na pohár mistrů světa, který hokejisté do Troubek přivezli na ukázku.

„Těch obcí, které by potřebovaly pomoc, je spousta. My jsme se museli pro jednu rozhodnout. Byl to nápad, se kterým přišel Petr Čáslava a v kabině jsme se na tom pak všichni dohodli. Uvažovali jsme i o tom, že bychom přijeli na den či dva do Troubek pomáhat, ale toho času máme bohužel příliš málo, a tak jsme přispěli alespoň financemi,“ uvedl Rolinek.

Toho potěšilo hlavně to, že přes všechny ty starosti a problémy, které měli lidé v Troubkách s úklidem po povodni, se na finále mistrovství světa sešli v provizorních podmínkách u televize a fandili českému mužstvu.

„Peníze použijeme na opravu sportovní haly a poničených hřišť. Kolik na co konkrétně půjde, rozhodne až obecní zastupitelstvo,“ doplnil troubecký starosta Radek Brázda (nez.).

Rozvodněná řeka Bečva, která Troubky v polovině května zaplavila podobně jako v roce 1997, tentokrát způsobila celkovou škodu za zhruba 400 miliónů korun.

Reklama

Související témata: