Hlavní obsah

Hershey s brankářem Neuvirthem obhájilo v AHL Calder Cup

HERSHEY

Hokejisté Hershey s českým brankářem Michalem Neuvirthem obhájili Calder Cup v nižší zámořské soutěži AHL. Bears dokonali v pondělí obrat ve finálové sérii s Texas Stars z 0:2 na zápasy na 4:2. V domácím prostředí farmářský tým Washingtonu vyhrál 4:0 a Neuvirth si díky 22 úspěšným zákrokům připsal čisté konto.

Foto: Paul Chaplin, The Patriot-News

Michal Neuvirth s trofejí pro nejužitečnějšího hráče play-off AHL

Článek

Dvaadvacetiletý Neuvirth je prvním českým hráčem, který vybojoval Calder Cup dvakrát. Před ním získalo tuto trofej 18 českých hokejistů.

Loni si Neuvirth jako první Čech vysloužil Jack A. Butterfield Trophy pro nejužitečnějšího hráče play off AHL. Letos tuto cenu obdržel jeho spoluhráč, útočník Chris Bourque. Čtyřiadvacetiletý syn slavného obránce Raye Bourquea nasbíral v 21 zápasech 27 bodů za sedm branek a 20 asistencí a byl druhý v produktivitě za spoluhráčem Alexandrem Girouxem. Ten měl na kontě také 27 bodů, ale vstřelil 14 gólů.

Hershey se stalo prvním týmem od roku 1991, který dokázal obhájit titul. Tehdy se to podařilo Springfieldu. Bears triumfovali již potřetí za posledních pět let a celkově jsou s jedenácti tituly nejúspěšnějším týmem historie soutěže.

Letos v play off vyřadili postupně Bridgeport 4:1 na utkání, Albany 4:0 a Manchester 4:2. Ve finále s Texasem prohráli první dva domácí zápasy 1:2 a 3:4. Pak ale uspěli třikrát za sebou v domovském městě Texasu Cedar Parku po výsledcích 6:3, 4:2 a 2:1 v prodloužení. Triumf dovršili v domácím Giant Center.

Reklama

Související témata: