Hlavní obsah

VIDEO: Ve znělce hokejového MS 2011 zamrzá celé Slovensko

Postupně zamrzne městská dlažba, rozmáchlá plocha Štrbského plesa, Spišský hrad i majestátní Bratislavský hrad. Ledová krusta nakonec pokryje celé Slovensko, tak bude žít celá země našich východních sousedů během mistrovství světa v hokeji příští rok. Alespoň mají takovou představu organizátoři šampionátu a tvůrci oficiální znělky hokejového MS 2011.

Foto: Grigory Dukor, Reuters

Hokejisté Slovenska

Článek

Už na konci dubna Slováci pokřtili maskota "svého" hokejového šampionátu. Je jím vlk jménem "Gooly", kterého vybrali v hlasování fanoušci. Celkem vymysleli přibližně 14 500 návrhů.

Připravený je už i herní plán mistrovství světa, v současnosti jej musí schválit ještě národní federace šestnácti účastnických zemí. Až bude program potvrzený, může dojít na distribuci vstupenek. Podle organizátorů by se měly začít prodávat už koncem léta a na začátku podzimu.

Mistrovství světa 2011 se na Slovensku uskuteční od 29. dubna do 15. května v Bratislavě a Košicích. Rozdělení mužstev do skupin už je jasné - domácí tým bude stejně jako reprezentace České republiky hrát v Bratislavě. Česko v základní skupině čeká Finsko, Lotyšsko, a Dánsko.

Reklama

Související témata: