Hlavní obsah

Čeští in-line hokejisté chtějí z Berouna titul mistrů světa

PRAHA

Beroun se pyšní titulem Historické město roku 2009. Příští sobotu by mohl získat i přívlastek zlatý. Právě zde v pondělí začíná mistrovství světa v in-line hokeji, pořádané federací FIRS. A čeští hráči pomýšlejí na stupeň nejvyšší - zlato.

Článek

V Berouně se uskuteční toto klání podruhé na českém území. Celkem o úspěch budou bojovat výpravy ze čtrnácti zemí. Nechybí ani historicky nejúspěšnější Američané. Hráči USA si z dosavadních patnácti turnajů odvezli dvanáctkrát zlato.

Český tým se utká 12. července s Itálií, o den později narazí na Španělsko a 14. července změří síly s Kanadou, jedním z favoritů šampionátu. „Cíl je samozřejmě nejvyšší,”  potvrdil trenér české reprezentace Jiří Suhrada.

V základních skupinách se představí ještě Austrálie, Argentina, Kanada, Kolumbie, Španělsko, Francie, Velká Británie, Německo, Itálie, Mexiko, Švýcarsko a Venezuela.

Český výběr sestavil Jiří Suhrada a Daniel Tvrzník. Ve výpravě tentokrát nejsou žádné velké hvězdy z NHL, ale i hokejoví fandové si přijdou na své. Druhý titul mistra světa během pár týdnů chce po úspěšném tažení hokejové reprezentace šampionátem v Německu vybojovat Karel Rachůnek, extraligovou nebo reprezentační kariéru prožívají nebo mají za sebou i Jan Snopek, Milan Toman, David Balázs a další.

Reklama