Hlavní obsah

Reichel před rozlučkou: Chceme, aby diváci měli krásnej pocit

LITVÍNOV

Vyprodáno bylo během tří dnů. Napěchovaný zimní stadión Ivana Hlinky v Litvínově v pátek zaplaví hokejové hvězdy. Rozlučka s aktivními kariérami Roberta Reichela a Jiřího Šlégra začíná v 17.30.

Článek

Bude to velkolepá přehlídka. Reichel se Šlégrem několik týdnů žhavili telefony a sezvali do Litvínova hokejovou smetánku. „Všechno to jsou naši kamarádi, se kterými jsme něco odehráli,“ usmíval se svalnatý poslanec ČSSD. Zítra povede na led svůj Guma Team proti dlouholetému kamarádovi a spoluhráči Reichlovi, jenž bude kapitánem Albi Teamu.

Málokdo odmítl, ale pár omluvenek se přece jen sešlo. Nepřijede člen legendární sovětské pětky Sergej Makarov, s nímž Reichel odehrál tři sezóny v Calgary. „Bohužel musel do Ameriky vyřizovat nějaké věci.“ Nedorazí ani Robert Lang nebo střelec zlatého gólu z Nagana Petr Svoboda. „Sladit všechno dohromady, bylo to nejtěžší. Telefonátů jsme měli opravdu dost. Teď chceme, aby z toho diváci měli krásnej pocit,“ přál si Reichel

Chybět bude také Hašek

Nejčerstvější omluvenka dorazila od gólmana Dominika Haška, který si na soustředění Spartaku Moskva v Havlíčkově Brodě zlomil prst. „Je to smůla, Dominik se hrozně moc těšil. Hrnul se do brány,“ tvrdil Šlégr.

Na ledě by se mělo přesto objevit deset olympijských vítězů, jedenáctý Vladimír Růžička sice do Litvínova přijede, ale v zápase se neukáže. „Jsme rádi za všechny kluky, kteří si s námi zahrají,“ podotkl Reichel. Ze soustředění v německém Füssenu se přiřítí i Jaromír Jágr.

A na co se diváci mají těšit? Důstojné defilé hokejových velikánů, nebo snad přehlídku hokejových fórů? „Půjdeme do toho naplno a uvidíme, jak to bude vypadat. Někteří už mají kariéru pár let za sebou, tak nemůžeme čekat, že budou po ledě lítat jak zamlada,“ řekl Reichel.

Nostalgii a možná i slzám se ale nejspíš nevyhne. „Naše generace v hokeji něco dokázala, a možná brzy přijdou další hokejové rozlučky. Zažili jsme společně hodně proher, ale taky velká vítězství. Člověk může být na něco hrdý,“ přikyvoval Šlégr.

Sestavy litvínovské exhibice:
Albi Team (Reichel): Franěk, Hübl ml. - F. Musil, Chára, Pilař, Škoula, T. Kaberle, Karagavrilidis, Nikolov, Mrázek - R. Reichel, M. Reichel, K. Reichel, Pálffy, Lála, Dopita, Patera, M. Procházka, Prospal, Vlasák, Hübl st., Kysela, Lukeš. Trenéři: Augusta, Lener, Černý.
Guma Team (Šlégr): Pinc, Orct - Šlégr, Bubla, F. Kaberle, Weissmann, Prachař, J. Vopat, Hranář, Kroupa - Jágr, Rosol, M. Straka, Beránek ml., M. Ručinský, J. Kučera, D. Výborný, Jeřábek, Z. Zíma, Kašťák, Čaloun, Prorok, Dejdar. Trenéři: Beránek st., A. Ručinský, Kokrment.

Reklama

Související témata: