Hlavní obsah

Hokejistům Chomutova na Slavii vykradli šatnu. Třicet lidí přišlo až o půl miliónu

PRAHA

První přípravný domácí zápas hokejistů Slavie Praha před novou sezónou české extraligy skončil ostudou. Z utkání s prvoligovým Chomutovem aktéři zápasu zvládli jen první dvě třetiny. Po příchodu do šatny během druhé pauzy hosté zjistili, že jim neznámý pachatel na zimním stadionu v Edenu odcizil většinu osobních věcí. Místo pokračování duelu tak Chomutovští řešili blokování svých platebních karet.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Hokejisté Chomutova

Článek

"Škoda asi poroste až do statisíc korun. Zmizely nám peníze, řetízky, platební karty, i klíčky od našich aut," odhadoval pár minut po incidentu útočník Chomutova Jan Benda, který spoluhráče ještě před zápasem varoval, že podobná situace se už v Edenu stala.

Podle odhadu bylo okradeno až třicet lidí - hráči, trenéři, maséři, vedoucí týmu. Zloději rozbili sklo u dveří a vypáčili zámek. "Tyhle dveře by i dítě prokoplo, je to ostuda Slavie, tohle jsem nikdy nezažil," pověděl také Benda, který si věci nechal v autobuse a okraden nebyl.

Mezitím ostatní hráči obíhali stadión a hledali, jestli nenajdou nějaké odhozené věci. Nalezen byl pouze jeden ručník. Jeden kolemjdoucí měl cvičeného psa, ale ten na žádnou stopu nenarazil. "Nic vám nepovím, nezlobte se," nechtěl se vyjádřit rozčílený forvard Radek Duda, který se dokonce po upozornění, že pachatelé mohou být pár ulic od stadiónu, poté v autě vyjel zloděje hledat. Šlo o planý poplach.

Podle ostatních hráčů se celková škoda může vyšplhat i na půl miliónu. Jeden svoji újmu vypočítal na pětačtyřicet tisíc. "Sebrali nám komplet všechno, vzali mi i trenérský průkaz. Kluci zítra asi dostanou volno," byl přepadlý trenér Jaroslav Liška. V tu dobu už hlídala policie i parkoviště u zimního stadiónu v Chomutově. Hráči zde měli zaparkovaná auta, klíčky ale měli zloději.

Reklama

Související témata: