Hlavní obsah

Poprad bojoval o KHL, teď se snaží udržet aspoň slovenskou extraligu

V nepříjemné situaci se ocitl hokejový klub z Popradu. Nejdříve se měla hrát pod Tatrami ruská a bohatá Kontinentální liga. K tomu také nejvyšší slovenská soutěž. Z prvního sešlo a o druhém zatím není jasno. HK Poprad doposud nesplnil licenční podmínky. Problém je v penězích.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Zimní stadión v Popradu. Bude se tu hrát v příští sezóně slovenská extraliga?

Článek

HK Poprad ale není na dně. Slovenský hokejový svaz mu prodloužil lhůtu pro splnění kritérií. Určil datum 24. srpna. Musí předložit vyrovnání neuhrazených částek hráčům a trenérům z minulé sezóny. Pokud se tak nestane, licence by mohla být postupně poskytnuta trojici prvoligových týmů.

Starosti s financemi přiznal i výkonný ředitel na klubovém webu. „Dost nám rozpočet narušilo i to, že se tady nebude hrát KHL. Ještě z minulé sezóny máme nějaké dluhy vůči hráčům. To musíme vyřešit. Věřím, že ročník odehrajeme bez finančních těžkostí,“ řekl Turan před čtrnácti dny.

Logo HC Lev. Tento klub měl hrát KHL v Popradu. Nakonec vedení soutěže zamítlo vstup tohoto týmu.

Jestliže ale nebudou účty srovnány, jsou tu tři adepti na místo v nejvyšší slovenské soutěži. „Jsme připraveni nastoupit i zítra,“ řekl pro hokej.sk Dušan Kacvinský, generální manažer Spišské Nové Vsi.

Dalším v pořadí je mužstvo z Liptovského Mikuláše. „Pokud by šance byla, rádi se jí určitě chopíme,“ přidal se Pavol Paukovček, druhý generální manažer. Třetí v řadě jsou Piešťany. „Zájem bychom měli, ale je otázkou, zda bychom za tak krátkou dobu splnili požadované podmínky,“ dodal Jaroslav Lušňák, prezident klubu.

Před pár týdny Poprad žil v naději, že si fanoušci budou kupovat lístky i na Jágra, Haška. Stačilo otočit pár listů v kalendáři a hrozí trable. KHL - nic, slovenská nejvyšší soutěž - možná nic. Zůstala by jen ostuda.

Reklama

Související témata: