Hlavní obsah

HK Poprad nepadl na kolena. Zaplatil dluhy a bude hrát slovenskou extraligu

Zaplaceno, dluhy nejsou. Podmínky byly dodatečně splněny a HK Poprad bude hrát nejvyšší slovenskou hokejovou soutěž. Klub dlužil hráčům a trenérům peníze za minulou sezónu, vše už je ale v pořádku. Ve městě kde se měla hrát i ruská KHL, slovenská extraliga zůstává. Možný černý scénář se nenaplnil.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Popradská hala má kapacitu 4800 míst. I v nadcházející sezóně se zde bude hrát nejvyšší slovenská hokejová soutěž.

Článek

„HK Poprad nám doručil všechny požadované dokumenty o vyrovnání dluhů z minulé sezóny do stanoveného termínu půlnoci 24. srpna,“ cituje hokej.sk Vladimíra Paštinského, ředitele společnosti Pro-Hokej, která řídí Slovnaft extraligu.

Následně byly dokumenty doručeny na Slovenský hokejový svaz, kde bude o licenci rozhodnuto. Zde by mělo jít už jen o formalitu. „Podle toho, co Poprad předložil, si myslím, že by to mělo k přidělení licence stačit,“ dodal Paštinský.

Přitom ještě v červenci to vypadalo, že by se mohli v září prohánět po popradském ledě hráči, kteří hráli slavnou NHL. HC Lev chtěl nadcházející ročník ruské Kontinentální ligy odehrát právě pod Tatrami. Nakonec se tak nestalo. Po vyřešení zádrhelu zůstává slovenská extraliga.

„Podmínky jsme splnili. Chtěl bych poděkovat, že nám byl prodloužen termín. Máme dobré vztahy s bývalými hráči a trenéry. Vyřešili jsme jeden problém a nyní jdeme do nové sezóny. Je to velká zodpovědnost, aby zde hokej nepadl na kolena,“ řekl ředitel HK Poprad Tibor Turan.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice