Hlavní obsah

Kurri přijel do Bratislavy a Finové si vybrali pokoje pro mistrovství světa

PRAHA

Obhajoba titulu českých hokejistů na mistrovství světa začne až za 240 dní. Přesto je na Slovensku, v dějišti šampionátu, už teď rušno. Na konci srpna dorazila delegace finské reprezentace do Bratislavy, aby si prohlédla podmínky, které na ně čekají za několik měsíců. Právě český tým vedený Aloisem Hadamczikem se potká v základní skupině s Lotyšskem, Dánskem a Finskem.

Foto: Právo

Finská legenda Jari Kurri (vlevo) s bývalým spoluhráčem z Edmontonu Jaroslavem Pouzarem. Archivní fotografie.

Článek

Do Bratislavy zavítal bývalý vynikající hokejista a dnešní generální manažer finské reprezentace Jari Kurri. S ním přijel trenér Jukka Jalonen a vedoucí mužstva Timi Jutila.

Na programu byla obhlídka hotelu a haly. „Hotel je perfektní, už máme rezervované pokoje pro hráče. Jsou útulné a personál je milý. Máme zamluvené také místnosti pro mítinky,“ řekl Jutila pro oficiální stránky šampionátu.

Fini si na plánech prohlédli i šatny v hale, která bude v provozu na konci února. „Jsem si jistý, že to bude fantastické mistrovství, že zažijeme hodně zábavy,“ dodal Jutila.

Čeští hokejisté vstoupí do mistrovství světa 30. dubna utkáním s Lotyšskem. O dva dny později vyzvou obhájci titulu Dánsko a skupinu D zakončí zápasem s Finskem.

Reklama