Hlavní obsah

Elitní hokejový snajpr stále hledá angažmá. Zatím je v Berouně

PRAHA

Odmítám, nechci, nemáme zájem. Jen málo klubů by se v Evropě zřeklo služeb hokejisty Pavla Brendla. K jeho jménu se sluší dodat - elitní střelec. Toho času ale bez práce. Toho času se připravuje na ledě prvoligového českého mužstva. On, hráč, který za poslední čtyři sezóny ve Švédsku a ruské KHL nastřílel 127 gólů.

Foto: www.khl.ru

Pavel Brendl v dresu Nižného Novgorodu.

Článek

„Chodí na led v Berouně, hledáme nejsprávnější kombinaci pro jeho angažmá. Pavel je trpělivý,“ říká agent Michal Sivek ze společnosti Eurohockey Services. Stejná slova jako před dvěma měsíci. Situace totožná. Je čas vyjednávání a hledání. Jen poněkud už delší čas. „To se občas stane, není to první ani poslední případ, nechceme vzít nějakou záchranu. V Evropě není kvalitnějšího volného hokejisty,“ argumentuje Sivek.

Rodák z Opočna mohl zůstat v Novgorodu. Tam působil poslední dva roky, nestalo se. "Začali jsme s Pavlovým agentem jednat už v lednu, ale jeho podmínky byly přehnané. Za ty peníze bychom měli ruského reprezentanta,“ nechal se slyšet na začátku letních prázdnin Sergej Kolotněv, šéf klubu.

Pokud nevyjde Rusko, přichází v úvahu zkouška v týmu z NHL

Elitní snajpr v těchto dnech piluje formu v Berouně. Čekaná pokračuje. Do kdy? Za pár hodin začne nový ročník KHL. Tedy ligy, kde devětadvacetiletý Brendl hrál v posledních dvou sezónách. Za Torpedo Nižnij Novgorod nastřílel 62 gólů, předtím byl dva roky ve Švédsku, tam přidal do svých statistik 65 branek. Přesto zatím nyní obléká výstroj v Berouně.

„Z Ruska byly nabídky, ale nevyhovovaly, nebyly atraktivní. Buď po stránce finanční, nebo životní. Kontinentální liga tento týden začíná, přijdou první hráči, se kterými začnou kluby rozvazovat smlouvy. Pavel je potom první na řadě,“ je v klidu Sivek.

Brendl za poslední čtyři sezóny vstřelil 127 gólů, na 72 přihrál. To vše v 215 utkáních ve dvou uznávaných ligách. „Pokud by nevyšlo Rusko, přichází v úvahu zkouška v přípravném kempu v týmu z NHL,“ dodává Sivek. A Brendl? „Je mi jedno, kde budu hrát. Čekám a uvidím,“ řekl Lidovým novinám a deníku Sport v srpnu, když trénoval se Spartou. A tak čeká...

Reklama

Související témata: