Hlavní obsah

Holík si zlomil nohu, údajně ho ranila i mrtvice

čfoPrávo

Aféra kolem údajného padesátitisícového úplatku, jenž měl požadovat před osmi lety tehdejší trenér reprezentační hokejové dvacítky Jaroslav Holík za nominaci obránce Platila na MS po jeho agentovi Jaroslavu Jiříkovi, má nečekanou dohru.

Článek

Bývalý vynikající útočník jihlavské Dukly i národního týmu leží od neděle večer po pádu se zlomeninou nohy v krčku v havlíčkobrodské nemocnici. Podle lékařů je Holíkův stav sice vážný, ale stabilizovaný.

Zranění, k němuž došlo na chalupě ve Světlé nad Sázavou, kde hokejová legenda v současnosti žije, mohla předcházet mozková příhoda. „Dělal na zahradě a upadl bohužel na kyčel, kterou měl už dvakrát v minulosti operovanou,“ posteskl si bratr Jaroslava Holíka Jiří, který s ním společně nastupoval za reprezentaci i za Duklu.

Jiří Holík však pochybuje, že by bratrovy zdravotní problémy souvisely s úplatkářskou kauzou. „Podle toho, co po tak dlouhé době vyplulo na povrch, se mi ta věc zdá hodně přitažená za vlasy,“ tvrdí.

Jaroslav Holík absolvoval v nemocnici řadu vyšetření a dostal utišující léky. „Je trochu v útlumu. Komunikovat se s ním momentálně nedá,“ mrzí sourozence.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice