Hlavní obsah

Předkrmem startu hokejové NHL v Praze bude turnaj v hokejbalu

Předkrmem říjnovému startu hokejové NHL v Praze bude klání hokejbalistů, které vyvrcholí finálovým turnajem na Staroměstském náměstí. Vyhrát pohár, množství cen, lístky na utkání Bostonu a Phoenixu a pokecat s hvězdami obou týmů – to můžete i vy! Musíte se ale přihlásit do 26. září do soutěže nazvané NHL Premiere Street Hockey. Potřebujete k tomu hokejku a tři kamarády, hrát se bude systémem 3+1 (tedy tři hráči v poli a brankář).

Foto: archiv, Sport.cz

Klasický nájezd v hokejbalovém podání.

Článek

Druhý říjnový víkend se diváci v libeňské O2 Aréně mohou těšit na dva duely, kterými zámořská NHL odstartuje svoji slavnou ligu. O několik hodin dříve se potkají libovolně sestavené týmy a partičky ve streethokejovém turnaji.

„Bude to parádní show, která perfektně padne k celé akci. Místo jsme pečlivě vybírali a mám pocit, že nemůžeme mít uprostřed hlavního města lepší,“ říká Jiří Mazánek z pořádající agentury Česká sportovní. Celou akci bude pečlivě sledovat i televize Nova Sport, která zajišťuje přenosy ze samotných zápasů.

NHL Premiere Street Hockey budou hrát čtyřčlenné týmy - brankář a tři hráči do pole, a tři na střídání, tedy v jednom družstvu může být maximálně 6 hráčů a 1 brankář. Turnaj se uskuteční v kategorii „NOVICE“, která je určena pro mládež od 14 do 16 let, a kategorii „ELITE“, kde budou hrát kluci ve věku od 17 do 19 let. Startovné je 200 korun. Registrace týmů je možná na webových stránkách turnaje do neděle 26. září.

Do turnaje se může přihlásit kdokoliv z celé republiky. Podle rozmístění a počtu přihlášených týmů se nejdříve uskuteční regionální kola, z nichž postoupí vítězové přímo do finále na Staroměstském náměstí. Další podrobnosti na www.nhlstreet.cz.

„Kromě cen a zážitků z turnaje na neobyčejném místě se kluci potkají se svými hokejovými idoly. Mohou jim ukázat, že i oni jsou hvězdy,“ připomíná Josef Kadaně z Českomoravského svazu hokejbalu, který turnaj organizačně zajišťuje a dodá své mobilní hřiště se speciálním povrchem SportCourt.

Reklama