Hlavní obsah

Holík leží v nemocnici, policie začala vyšetřovat jeho údajnou korupci

PRAHA

Policie započala vyšetřovat údajnou korupci Jaroslava Holíka, která se měla stát před osmi lety. Osmašedesátiletého internacionála obvinil z požadování úplatku někdejší spoluhráč z reprezentace a později hráčský agent Jaroslav Jiřík. Coby trenér reprezentační dvacítky si Holík při sestavování nominace na mistrovství světa měl říci o 50 000 korun za to, že zařadí do týmu obránce Jana Platila.

Článek

Po týdenních spekulacích a různých komentářích v médiích případ řeší policie. Podle televize Nova zahájila policie vyšetřování z vlastního popudu. Pokud by se podezření prokázalo, hrozilo by Holíkovi až pět let vězení.

„Shromažďujeme podklady, abychom mohli vyhodnotit, zda došlo nebo nedošlo k nějakému trestnému činu," řekla mluvčí krajské policie Dana Čírtková. Co bude dále, ukážou následující týdny.

Jisté zatím je, že Holík přiznal, že si řekl o peníze, ale nikdy je nechtěl vzít, mělo jít prý o zkoušku.

Česká hokejová legenda má ale v těchto dnech jiné starosti. V neděli si Holík zlomil nohu v krčku. Od té doby je bývalý reprezentant a útočník Dukly Jihlava v nemocnici. Mluvčí brněnské fakultní nemocnice Anna Mrázová ve čtvrtek uvedla, že Holíkův stav je stabilizovaný.

Reklama

  3 : 0 Česko - Švýcarsko 3 : 0 dohráno
20240425T14 : 00:00+0200
Česko vs. Švýcarsko
Česko vs. Švýcarsko
Česko
Švýcarsko