Hlavní obsah

Zdravotní stav Jaroslava Holíka se zlepšil

BRNO

Zdravotní stav bývalého hokejového útočníka Jaroslava Holíka, který je hospitalizován v brněnské Fakultní nemocnici, se zlepšil. Osmašedesátiletý Holík si v neděli při práci doma v kůlně zlomil nohu v krčku a od té doby je v péči lékařů. Nejprve v Havlíčkově Brodě, poté byl letecky převezen do Brna.

Foto: Archiv

Jaroslav Holík.

Článek

"Jeho stav se zlepšil a je uspokojivý. Sám říká, že se cítí lépe," řekla v pátek mluvčí nemocnice v Brně Anna Mrázová.

Někdejší útočník Dukly Jihlava, který se v roce 1972 stal mistrem světa a k titulu světových šampionů poté jako trenér dvakrát dovedl juniorskou reprezentaci, byl v minulých dnech obviněn z požadování úplatku někdejším spoluhráčem z reprezentace a později hráčským agentem Jaroslavem Jiříkem.

Coby trenér reprezentační dvacítky si Holík při sestavování nominace na mistrovství světa před téměř osmi lety řekl podle zveřejněné nahrávky o 50.000 korun za to, že zařadí to týmu obránce Jana Platila. Případem údajné korupce se již začala zabývat i policie.

Havlíčkobrodský klub se ho zastal 

Holíka se v pátek v otevřeném dopise zastalo vedení HC Rebel Havlíčkův Brod, jehož je osmašedesátiletý bývalý vynikající útočník čestným prezidentem od nového ročníku první ligy. "Jde o člověka, který svou obrovskou bojovností a odhodláním odevzdal na ledě vždy maximum pro úspěch týmu, pravidelně lákal do ochozů zimních stadiónů tisíce fanoušků," uvádí se v prohlášení.

Klub z Vysočiny zároveň odsoudil nařčení Holíka z údajné korupce. "Je velmi smutné vidět, jak se veřejně pranýřuje člověk, který se podílel na řadě úspěchů československého a později i českého hokeje. Vytahovat téměř osm let starou záležitost jen jako prostředek pomsty lze považovat přinejmenším za lidsky nízké a nedůstojné," napsal klub.

Reklama