Hlavní obsah

VIDEO: Jedličkův ústav naděloval. Hráči z NHL prohráli hokej na vozíčkách

PRAHA

Výběr hráčů z NHL byl bezmocný. Profesionálové ve "své" disciplíně propadli, neměli šanci a odešli s drtivou porážkou. Stačilo jediné, posadit je do vozíčků. Hvězdy ze zámoří proti hvězdám z Jedličkova ústavu. Street hokej zástupci Bostonu prohráli 3:10 a Phoenix padl 2:6. Pro vítěze byly připraveny dresy obou klubů a šek na dvě stě tisíc korun. Taková byla charitativní exhibice na Staroměstském náměstí.

Foto: Milan Malíček, Právo

Hráči NHL hráli street hokej s výběrem Jedličkova ústavu.

Článek
Fotogalerie

„Byl to trochu šok, když nám řekli, že máme hrát na vozíku,“ byl po utkání ještě překvapený Radim Vrbata, který jeden gól vstřelil. Udivený byl i jeho spoluhráč Martin Hanzal. Z nečekaného setkání nevycházel ani Petr Průcha. „Bylo to mnohem více fyzicky náročné než hokej, jde o úplně jiný pohyb, hlavně na vršek těla, což je pro nás nezvyklé,“ usmíval se Průcha.

Hráči Bostonu a Phoenixu hráli street hokej na Staroměstském náměstí s Jedličkovým ústavem.foto: Právo/Milan Malíček

Souhra vozíku, hokejky a míčku nebyla vůbec jednoduchá. Hráči z Jedličkova ústavu byli na dvacet minut profesionály. Vyslanci ze slavné ligy se tentokrát posadili do role statistů. Snad jen Petr Bříza v brance obstál. Asi proto, že se nemusel moc daleko pohybovat. „Krupička na tom lítal jako blázen, byl neuvěřitelný, všechna čest, co všichni umí,“ dodal uznale Průcha.

Hokejisté Bostonu a Phoenixu a jejich soupeři se fotografují na Staroměstském náměstí v Prazefoto: ČTK/Michal Doležal

Přitom branka o rozměrech 183 x 122 centimetrů se zdála dosti veliká na vpravení umělohmotného míčku mezi tři tyče. Ukázalo se, že jen pro vyvolené. „Bylo to zpestření pro dobrou věc, jsme rádi, že jsme tu byli. Klobouk dolů před nimi,“ usmíval se 206 centimetrů vysoký Zdeno Chára, který se také zúčastnil, ale jeho fyzické předpoklady mu v Praze nepomohly.

Reklama