Hlavní obsah

Chára smekl klobouk před vozíčkáři a přivítal by hokej na Staroměstském náměstí

Ohromení nedokázali skrýt. Vlastně ani nechtěli. Hokejisté Bostonu a Phoenixu sehráli charitativní zápas se zástupci Jedličkova ústavu. A to na vozíčkách. „Nám nikdo nic neřekl. My jsme si mysleli, že budeme namíchaní s kluky na vozíčku. Byl to moment překvapení,“ přiznal se Zdeno Chára, obránce Medvědů. Nakonec se i jeho 206 centimetrů a 116 kilogramů vtěsnalo do připraveného dvoukolového stroje.

Foto: Milan Malíček, Právo

Hokejista Bostonu Zdeno Chára na Staroměstském náměstí

Článek
Fotogalerie

Co říkáte podobným charitativním akcím?  Byla to dobrá zábava a akce pro správnou věc.

Jak byste pospal netradiční pohyb na vozíku? Oni umí koordinovat pohyb, umí zrychlit, k tomu ještě kontrolují hokejku s míčkem, takže před nimi klobouk dolů.

Chtěl jste dojet vůbec spoluhráče? Celý zápas, ale nikoho jsem nemohl chytit, ani sebe (smích). Bylo to opravdu těžké, držet hokejku a pohybovat se pomocí rukou na kolečkách.

V Americe jsou podobné charitativní akce běžné, že? Určitě. Je to jedna z věcí, kterou vždy rádi děláme. Nikdy nemáme problém se zúčastnit takových akcí. Hodně lidí organizuje takovou věc, má to smysl a nám to dělá radost. Doufám, že to pomůže lidem, kteří tu byli a mají trochu handicap.

Asi vás nikdy nenapadlo, že budete hrát hokej na vozíčku na Staroměstském náměstí, že? Nad tím jsem nikdy nepřemýšlel. Je to jedna ze zkušeností, kterou si zapamatuji. Jsem rád, že jsem se toho mohl zúčastnit. V NHL a KHL se hrají hokejové zápasy pod širým nebem, myslím, že by nebylo špatné, kdyby se takové utkání odehrálo i na Staroměstském náměstí.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  Rakousko - Česko zítra 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Rakousko vs. Česko
Rakousko vs. Česko
Rakousko
Česko
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články