Hlavní obsah

Messier je novým trenérem Kanady, povede ji i proti Spartě

PRAHA

Jako hráč toho dokázal opravdu hodně. Šestkrát vyhrál Stanley Cup, dvakrát byl oceněn Hart Trophy pro nejužitečnějšího hráče NHL, je členem hokejové Síně slávy. A ani po konci kariéry Mark Messier zatím vůbec nezahálí. Na letošním mistrovství světa působil jako generální manažer kanadské reprezentace a nyní je před ním nová výzva: byl jmenován hlavním koučem národního týmu.

Foto: ČTK/AP

Hokejová legenda Mark Messier

Článek

"Jsem nadšený z toho, že mohu jako trenér vést Kanadu na mezinárodní úrovni. Vždy jsem cítil velkou hrdost, když jsem mohl reprezentovat jako hráč a nyní je přede mnou další výzva," prohlásil po svém jmenování Messier.

Prozatím se s ním sice počítá jen jako s koučem Kanady na nadcházejícím Německém poháru v Mnichově a Spenglerově poháru v Davosu, ale dá se předpokládat, že pokud zde tým javorových listů uspěje, zůstane Messier ve funkci i pro vrchol sezóny - mistrovství světa na Slovensku 2011.

Na konci roku proti Spartě

Německý pohár začíná v Mnichově 12. listopadu a Kanada zřejmě jako vždy složí tým z hráčů působících v Evropě, jen v Německu hraje téměř stovka Kanaďanů. Na konci roku v Davosu se pak o trenérských kvalitách Messiera přesvědčí i pražská Sparta, která bude jedním z účastníků tradičního Spenglerova poháru. Dále zde bude hrát i švýcarská Ženeva, Petrohrad, Spartak Moskva a domácí Davos.

Reklama

Související témata: