Hlavní obsah

Platební neschopnost Bratislavy může ohrozit dostavbu haly pro MS

BRATISLAVA

Hlavní město Slovenska nezaplatilo některé práce, které si objednalo v souvislosti s rekonstrukcí zimního stadionu Ondreje Nepely. Dluh má dosahovat sedm milionů eur (asi 175 milionů Kč). V příštím roce má rekonstruovaný bratislavský stadion a košická Steel Aréna hostit mistrovství světa v ledním hokeji.

Foto: Jan Koller, ČTK

Zimní stadion Ondreje Nepely v Bratislavě během rekonstrukce

Článek

Podle deníku Sme dělníci pracující na rekonstrukci stadionu údajně nedostali plat od srpna. Na dostavbu stadionu si bude muset město vzít úvěr. Primátor města Andrej Ďurkovský přitom ještě v září tvrdil, že s financováním rekonstrukce zimního stadionu je všechno v pořádku. Dnes se ukazuje, že nedostatek financí může ohrozit dokončení rekonstrukce plánovanou na začátek března 2011.

Původně se v Bratislavě uvažovalo o výstavbě zcela nové haly pro mistrovstvím světa. Nakonec zvítězil projekt rekonstrukce původního stadionu Ondreje Nepely. Divácká kapacita se zvýší z osmi na deset tisíc míst. Přestavba se týká technologie, infrastruktury, kompletní výměny střešní konstrukce a výstavby zcela nového zázemí zimního stadionu i tréninkové haly. Přímo u haly vyrůstá nový hotel, který se stane přechodně domovem také českých hokejistů.

Reklama