Hlavní obsah

Restart hokejové Ligy mistrů schválen. Budou mít kluby vůbec zájem?

PRAHA

Mezinárodní hokejová federace plánuje obnovení zaniklé Ligy mistrů. Hrát by se mělo od sezóny 2011/2012. Projekt, který byl minulý týden schválen radou IIHF, má prozatím vydržet tři roky. „Dnes odpoledne jsme dostali mailem nabídku. Přepošleme ji Asociaci profesionálních klubů," potvrdil Sport.cz generální sekretář Českého svazu Martin Urban.

Foto: www.iihf.com

Logo hokejové Ligy mistrů

Článek

IIHF se zavazuje spolupracovat s národními federacemi, ligami a kluby, aby znovu navázala na úspěch ze sezóny 2008/2009, píše se na stránkách IIHF.

Druhý ročník se ale neuskutečnil, problém byl s financemi. „Zahajovací sezóna ukázala, že evropský hokej je připraven. Pro kluby a fanoušky jde o soutěž, která je přidanou hodnotou k domácím ligám,“ řekl prezident IIHF Rene Fasel.

"První věc je, zda se celá věc podaří rozběhnout. Jde o nabídku, nejde o povinnost. Pokud by odmítl mistr a vítěz základní části, jsou na řadě další kluby," dodal Urban.

Doufáme, že se zúčastněné strany chopí příležitosti, přeje si Fasel 

Plánovaného restartu se má účastnit šestnáct týmů, které by měly být rozděleny do čtyř skupin, ze kterých dále postoupí vítězové a celky na druhých místech. Následovat bude čtvrtfinále, semifinále a finále. Celkem by se mělo odehrát 62 zápasů. Finálové duely se mají uskutečnit 18. a 25. ledna 2012.

Mužstva by měla pocházet ze sedmi Top evropských zemí - Česko, Finsko, Německo, Rusko, Slovensko, Švédsko a Švýcarsko. „Doufáme, že všechny zúčastněné strany se této příležitosti chopí a převezmou tuto výzvu,“ pověděl také Fasel.

Mezinárodní hokejová federace poskytne finanční a personální zdroje pro chod Ligy mistrů. Pokrytí ročních výdajů by mělo vyjít přibližně na 29 miliónů korun. Mimo toho chce IIHF vypořádat náhrady za zrušený loňský ročník Ligy mistrů.

Reklama