Hlavní obsah

Slovenský hokejový komfort začíná získávat tvář, sedačky jsou na místě

Velký okamžik slovenského hokeje se blíží každým dnem. Poslední revize prošla, obavy nejsou na místě. Tak osm kontrolorů z Mezinárodní hokejové federace zakončilo výjezd do Bratislavy a Košic. Přípravy na mistrovství světa 2011 jdou podle plánu. „Aréna v Bratislavě byla nádherná, tak velkorysé prostory jsou skvělé pro akci jako je světový šampionát,“ pochvaloval si Dave Fitzpatrick sportovní ředitel IIHF.

Foto: 2011 IIHF World Championship, Slovakia

Současná podoba haly v Bratislavě, kde se odehraje na jaře roku 2011 hokejové mistrovství světa.

Článek

Nejprve srpen, nyní prosinec a nakonec přelom února a března. Tři velká přezkoušení pro pořadatele. „Nemáme obavy, že by se něco nestihlo, vše jde podle plánu,“ zhodnotil druhý výjezd na Slovensko Hannes Ederer, zástupce generálního sekretáře IIHF.

Původní záměr postavit nový stadión v Bratislavě nedostal zelenou, realitou je přestavba stadiónu Ondreje Nepely. „Hala je přibližně z osmdesáti procent připravená. Doteď jsme hovořili o komfortu pro všechny zúčastněné, nyní vše mohla delegace z IIHF vidět na vlastní oči. Slovensko bude připravené na úrovni,“ je si jistý Igor Němeček, generální ředitel organizačního výboru.

Takto vypadal zimní stadion Ondreje Nepely v Bratislavě v začátcích rekonstrukce.foto: ČTK/Jan Koller

„Je dokončená montáž sedaček v hlavní hale, jsou zde i mantinely a plexiskla. V přípravě je montáž střídaček a trestných lavic. Halu přebíráme 10. dubna 2011 a očekáváme, že budou potřebné jen malé úpravy,“ přidává se Lubomír Lenár, ředitel organizačního výboru v Bratislavě.

Druhá hala - Steel Arena, která je v Košicích je podle organizátorů také téměř připravená.

Reklama

Související témata: