Hlavní obsah

Ve slovenské hokejové reprezentaci je osm hráčů z české extraligy

Osm hráčů z české extraligy nominoval trenér slovenské hokejové reprezentace Glen Hanlon na přípravný turnaj Arosa Challenge, který jeho svěřenci absolvují příští týden. Pozvánku do národního týmu dostali obránci Peter Mikuš, Richard Stehlík, Ivan Švarný a útočníci Marek Bartánus, Rastislav Dej, Rudolf Huna, Michal Macho a Rastislav Špirko.

Článek

Karlovarský Dej je zároveň jedním ze čtyř nováčků, kteří dostanou šanci předvést se na mezinárodním poli. Nulu na kontě reprezentačních startů mají i obránci Radek Deyl (Košice), Ján Brejčák a útočník Vladislav Baláž. Jednadvacetiletý Dej je současně nejmladším členem týmu.

"Stejně jako na předešlou akci jsme do týmu zařadili zkušené hráče z KHL i mladší hráče bez reprezentačních zkušeností. Není to ale náš nejsilnější evropský výběr, ten plánujeme postavit až na únorový turnaj na Slovensku," uvedl asistent trenéra Ľubomír Pokovič. Slováky čeká v únoru v Bratislavě generálka na mistrovství světa, které budou následně hostit.

Podle Hanlona by se na turnaji v Herisau mělo ukázat, kteří hráči mají výkonnost na reprezentaci. "Vybrali jsme i hráče, kteří by mohli patřit k oporám týmu v roce 2014, kdy se bude konat olympiáda v Soči. Prověrka ve Švýcarsku bude klíčem k selekci na ty, kteří mají na to hrát za národní týmy, a na ty, kteří na to nemají," řekl Hanlon na webu slovenského svazu.

Slovenští hokejisté se na Arosa Challenge utkají v pátek 17. prosince s Běloruskem, o den později je čeká finále nebo zápas o třetí místo se Švýcarskem nebo Dánskem.

Slovenská nominace
Brankáři: Július Hudáček (Košice), Rastislav Staňa (Čerepovec/KHL),
Obránci: Ivan Baranka (Spartak Moskva/KHL), Ján Brejčák (Poprad), Radek Deyl (Košice), Peter Mikuš (Mladá Boleslav/ČR), Michal Sersen (Jekatěrinburg/KHL), Richard Stehlík (Kometa Brno/ČR), Ivan Švarný (Litvínov/ČR),
Útočníci: Vladislav Baláž (Zvolen), Marek Bartánus (Sparta Praha/ČR), Rastislav Dej (Karlovy Vary/ČR), Vladimír Dravecký (Košice), Rudolf Huna (Vítkovice/ČR), Michal Macho (Mladá Boleslav/ČR), Juraj Mikúš (Spartak Moskva/KHL), Ladislav Nagy (Poprad), Štefan Ružička (Spartak Moskva/KHL), Rastislav Špirko (Pardubice/ČR), Tomáš Surový (Dinamo Riga/KHL), Marek Svatoš (Omsk/KHL), Marek Zagrapan (Chanty Mansijsk/KHL).

Reklama