Hlavní obsah

Na hokeji tuhla krev v žilách. Hráč musel s poraněním páteře do nemocnice

RÝMAŘOV

V nemocnici skončil ve čtvrtek večer amatérský hokejista po faulu během utkání HC Grizzlies Rýmařov a HC Sokol Lomnice. Duel v rámci okresního přeboru mužů se konal v Rýmařově na Bruntálsku. Zraněného hráče domácího týmu přepravil do nemocnice vrtulník kvůli podezření na vážné poranění páteře. To se naštěstí nepotvrdilo a hokejista by měl vyváznout bez následků.

Foto: Peter Lázár, ČTK

Zraněný hráč se v nejbližší době do hokejové šatny nevrátí

Článek

Faulu se podle svědků dopustil hráč hostujícího týmu HC Sokol Lomnice, který byl předtím už dvakrát na trestné lavici. „Šlo o faul zezadu, hokejista našemu hráči podrazil nohu. Zraněný skončil v nemocnici, naštěstí jde ale jen o otok na páteři, který nezanechá trvalé následky,“ řekl vedoucí HC Grizzlies Rýmařov Václav Vlásek.

Podle šéfa hostujícího týmu Jana Kaščáka ale o faul nešlo. „Sice jsem to  neviděl, ale více lidí mi potvrdilo, že nešlo o žádný faul, ale o normální bodyček, takové žduchnutí do strany,“ řekl Kaščák.

Po příjezdu záchranářů byl hokejista při vědomí, měl ale problémy s nohama. „Lékař při prvotním vyšetření vyslovil podezření na vážné poranění páteře. Pacient byl proto uložen a bezpečně zafixován do vakuové matrace. Posádka zajistila žilní vstup, podala potřebné léky a připravila zraněného k transportu,“ řekl mluvčí záchranky Lukáš Humpl s tím, že vrtulník se při na heliportu v Bruntále přistání musel potýkat s problémy.

„Ani zkušenému pilotovi vrtulníku se nepodařilo z důvodu nepříznivého počasí do Bruntálu doletět. Záchranáři proto museli pokračovat se zraněným dále sanitním vozidlem, a to na fotbalové hřiště v Horním Benešově, kde se stroji podařilo dosednout na zem. Ani posádka sanitního vozu však neměla jednoduchý úkol, protože za silného větru musela po zledovatělé silnici s čerstvě navátými závějemi přepravovat pacienta s vážným zraněním, vyžadujícím maximální šetrnost,“ dodal Humpl.

Podle mluvčího ostravské fakultní nemocnice Tomáše Oborného je stav zraněného hokejisty už dobrý. „Pacient je ve stabilizovaném stavu,“ řekl Oborný.

Reklama

Související témata: