Hlavní obsah

VIDEO: Přerov se vyrovnal Calgary. Plyšová mánie zasypala led, děti mají dárky

PRAHA

Hokejový Přerov v druhé lize se vyrovnal juniorskému hokejovému týmu v Calgary. Dělí je tisíce kilometrů, ale proveden byl nápad, který nemá chybu. Fanoušci při utkání čekali na jediné, až padne gól domácího týmu. Pak vypukla mánie. Z ochozů létaly na led plyšové hračky. Za oceánem jich bylo 23 096. U nás o pár kousků méně. Po nekonečném sbírání po české akci „Teddy Bear Toss“, tedy přehazování medvídků, všechny plyšové hračky zamíří dětem v dětských domovech v Přerově.

Diváci v Přerově naházeli na led stovky plyšáků.

Článek

Akce proběhla při utkání s Havířovem. Všichni přítomní věděli a čekali, až nastane onen okamžik.

„Fanoušci byli fantastičtí. Věděli jsme, že když dáme gól, tak na led ty plyšáky nahází. To bylo prostě krásné sledovat. Chtěli jsme ten gól dát co nejdříve, aby zbytečně dlouho nečekali," řekl po utkání pro klubové stránky hokejprerov.cz útočník Zdeněk Sedlák.

Obě charitativní akce nesly jeden hlavní podtext. Pomoci! „Myslím, že je úžasné, když tolik fanoušků přinese tolik medvědů. Nyní všechny charity a agentury pro děti dostanou medvědy,“ zářil za oceánem štěstím Mike Moore, ředitel obchodních operací klubu. Stejně tak nadšený byl i Přerov.

Reklama

Související témata: