Hlavní obsah

Třikrát zazvonil švýcarský zvonec K.O. Spartu odepsaly chyby, stejně jako v lize

PRAHA

Tři švýcarské pokusy a tři porážky. Sbalit, odhlásit se z hotelu a zpátky domů bojovat o české play-off v extralize. Hokejisté Sparty na Spengler Cupu neuspěli. V základní skupině dvakrát padli, stejný stav se dostavil i ve čtvrtfinále, tým Kanady vyhrál 4:3 v prodloužení. Prestižní turnaj měl sparťany nakopnout před ligou. Stane se tak, když vše prohráli?

Foto: Arnd Wiegmann, Reuters

Útočník Petrohradu Maxim Afinogenov (vlevo) v souboji s Tomášem Karpovem ze Sparty

Článek

„Předvedli jsme dobrý výkon, můžeme být spokojeni, Kanada se o výsledek bála, ale bohužel jsme zase udělali chyby,“ řekl pro sparťanskou Redstv brankář Tomáš Pöpperle.

V neděli tým vedený Miloslavem Hořavou odehraje už utkání na českém území, na Alpy se bude jen vzpomínat. A o veselé historky asi moc nepůjde.

"Sehráli jsme výborný zápas, byla to vyrovnaná partie. Nechci říct doslova, že bych se utkání předem obával. Ale věděl jsem, že Kanada má dobré mužstvo a hrají výborný systém. Proto jsem rád, že jsme utkání relativně zvládli,“ řekl pro klubový web trenér Hořava

Hloupá chyba vše pokazila 

Ano, slůvko relativně. Sparta s kanadským výběrem prohrávala, srovnala a prohrála. To poslední si každý bude pamatovat. „Za stavu 1:3 jsme Kanadu dokázali přebruslit a podařilo se nám dostat zpátky na 3:3. Poté jsme měli i další šance a proto mě strašně mrzí, že nakonec rozhodla naše chyba v prodloužení. Byla to naše hloupá chyba způsobená nepozorností. Toto je věc, která se nám stává a stávat by se neměla,“ mrzelo Hořavu. Pokolikáté už letos.

Chyby, chyby, chyby. Ty kazí snahu a výsledky v pravidelnějším sledu nepřichází. A o ty jen jde.

Po švýcarském boji přichází další výzva. Ta česká. A především ta podstatnější. Sparta bez play-off? Sparta mezi čtyřkou hrající o udržení? Nastalo by zemětřesení. „Turnaj splnil, co jsme od něj očekávali, čekal jsem lepší výsledek se Ženevou. Doufám, že to bude pozitivní, získali jsme rychlost se zahraničními mužstvy, doufám, že nám to pomůže i extralize,“ věří Hořava.

Klubu z Holešovic nyní patří dvanácté místo v tabulce. Má 39 bodů. Stejný počet bodů má před ní i Plzeň. Ale té bylo devatenáct bodů odečteno v kauze „registračky“. Na desátý Litvínov oba týmy ztrácejí devět bodů. Startuje stíhací jízda, ve které se už chyby neodpouští. Chyby, které zatím Spartu neopouští.

Reklama

Související témata: