Hlavní obsah

Organizátoři MS v hokeji doporučují fanouškům veřejnou dopravu

Fanoušci, kteří zamíří na hokejové mistrovství světa na Slovensku, by se kvůli hrozícím dopravním problémům měli spoléhat hlavně na veřejnou dopravu. Komplikace mohou nastat především v Bratislavě, kde se v základní skupině představí také česká reprezentace a domácí tým. Dopravu k zimním stadiónům v slovenské metropoli i v Košicích posilní bezplatné linky.

Foto: 2011 IIHF World Championship, Slovakia

Podoba autobusu na hokejovém mistrovství světa na Slovensku, které proběhne příští rok v Bratislavě a Košicích.

Článek

Bratislavská hala se nachází v širším centru města v okolní zástavbě a u vytížených městských silnic, kde prakticky nejsou větší parkovací plochy. V bezprostředním okolí rekonstruované arény bude během turnaje umožněno parkování jen místním obyvatelům. Slovenská metropole, kde se odehrají i souboje o medaile, přitom nemá klasická záchytná parkoviště. Řidiči využívají na parkování například místa u nákupních center.

Jak v Bratislavě tak v Košicích se počítá s nasazením posílených linek městské dopravy. Zájezdové autobusy vyloží diváky v Bratislavě u stadionu a následně budou parkovat ve vozovnách dopravního podniku. "Vzhledem k poloze stadionu je pro nás dost důležité, aby návštěvníci využívali zejména prostředky veřejné dopravy, která bude posílena. Budeme poskytovat veřejnou dopravu zadarmo pro každého návštěvníka, který má zakoupený platný lístek na zápas," řekl dnes bratislavský primátor Milan Ftáčnik. Na železničním nádraží či letišti město zřídí informační stánky.

Podobný systém dopravy zvolili i v Košicích. Na tamní záchytná parkoviště navede řidiče městský informační systém. Odtud doveze diváky k stadionu kyvadlová doprava.

Organizátorům turnaje by při řešení dopravy fanoušků mělo pomoct, že ve srovnání s některými halami v zahraničí mají stadiony menší kapacitu. V Bratislavě je pro diváky na každý zápas hokejového šampionátu k dispozici přes 7000 vstupenek, v Košicích asi 6400 lístků. Další stovky míst jsou vyhrazeny pro sponzory nebo média.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice