Hlavní obsah

Češi a Slováci mohou jít na mistrovství světa z hotelu na stadión v bačkorách

PRAHA

Slovenské přípravy na největší a nejočekávanější akci tohoto roku finišují. Hokejové mistrovství světa se pomalu blíží. Hotely pro týmy jsou rezervované. A nejkratší cestu z pokoje na stadión urazí česká a slovenská výprava. „Bratři“ se ubytují v novém hotelu DoubleTree by Hilton, který sousedí přímo se stadiónem Ondreje Nepely. K přesunu tak nebude potřeba žádná doprava. Stačit bude přesun po svých, třeba v bačkorách.

Foto: 2011 IIHF World Championship, Slovakia

Jedna z podob vzhledu tramvají na hokejovém mistrovství světa na Slovensku.

Článek

„Známe ubytovací standardy z minulosti. Speciální požadavky jednotlivých týmů budeme řešit přímo na místě. Menší úpravy na pokojích si udělají lékaři a maséři mužstev po příjezdu,“ citovaly stránky Slovenského hokejového svazu generálního ředitele organizačního výboru Igora Nemečka.

První týmy přistanou v místě konání šampionátu 27. dubna. O dva dny později se odehrají první klání. Poslední je na programu 15. května. Po něm bude znám nový úřadující mistr světa. Možná staronový, Česko světový primát obhajuje.

Podoba (prosinec 2010) haly v Bratislavě, kde se odehraje na jaře roku 2011 hokejové mistrovství světa.foto: 2011 IIHF World Championship, Slovakia

„Měli jsme tu dvanáct zástupců ze šestnácti týmů. Těší nás, že jsme zatím neslyšeli žádnou kritiku,“ pověděl spokojený Nemeček.

Organizátoři myslí i na případné zdravotní komplikace. V Bratislavě a Košících budou k dispozici vždy dvě nemocnice. Fanoušky bude ale především zajímat doprava a celkový život při šampionátu. „Chceme všem ukázat, že se vyplatí do našeho města přijet. Jsme připravení zvládnout nápor v dopravě,“ nechal se slyšet primátor Bratislavy Milan Ftáčnik.

„Chceme, aby Košice byly vnímány jako město kultury a zábavy,“ přidal se primátor Richard Raši.

Reklama

Související témata: