Hlavní obsah

Napodobí Pálffy Straku? Kraloval na ledě Skalice, teď má prý klub koupit

PRAHA

Hvězdy a hráči se vrací a investují. V hokejové Plzni vládne na ledě i v kanceláři Martin Straka, v Brně Libor Zábranský. Svůj vlastnický díl ve Slavii má Vladimír Růžička, Jiří Dopita drží prvoligovou Olomouc, Kladno má mít na povel od příští sezóny Jaromír Jágr. Ale i na Slovensku se možná rodí jedno osudové spojení. Žigmund Pálffy má údajně koupit klub ze Skalice.

Článek

Osmatřicetiletý útočník se vrátil z NHL právě do Skalice, ale před koncem minulé sezóny skončil. Do té doby zářil. Podle slovenského portálu sme.sk se objevily informace, že by se měl stát majitelem právě tohoto hokejového klubu.

„Na téma, že by Žigo vstoupil do klubu v pozici majitele, jsme s ním debatovali už loni. Bral bych to všemi deseti. Jsem přesvědčený, že by pozdvihl úroveň hokeje na Záhorí. V posledních dnech jsem s ním ale nebyl v kontaktu, nemám přesnější informace,“ citoval server cas.sk primátora Skalice a bratra prezidenta klubu Stanislava Chovance.

Bratr Ivan ale tak optimistický a sdílný není. „Žiga jsem neviděl půl roku, určitě jsme nemluvili o prodeji klubu, možná si někdo pomýlil informace z před dvou let, kdy Žigo naznačil spojení se skalickým klubem,“ řekl pro sme.sk.

Do konce play-off patrně ke změně nedojde. Když už, tak prý v létě. Zda se skalický odchovanec a hráč, který deset let strávil v nejslavnější lize světa, stane vlastníkem, se teprve ukáže. Jisté je, že jeho bodové statistiky na ledě byly oslnivé.

Pálffy a tři sezóny ve Skalici
2007/0859 zápasů99 bodů (37+62)
2008/0970 zápasů126 bodů (64+62)
2009/1042 zápasů65 bodů (23+42)

Reklama

Související témata: