Hlavní obsah

Slovensko finišuje s mistrovstvím světa. Zamykejte se, řekl šéf bezpečnosti

PRAHA

Už jen dva měsíce zbývají do zahájení mistrovství světa v ledním hokeji, které hostí slovenská města Bratislava a Košice. Po sedmnácti dnech svět pozná nejlepší tým pro rok 2011. Za oponou hokeje se ale skrývá vše okolo, které souvisí s pořádáním: doprava, ubytování, bezpečnost. "Na stadiónech bude během utkání přibližně 200 pořadatelů," řekl v on-line rozhovoru pro server cas.sk šéf bezpečnostní komise Stanislav Jankovič.

Foto: 2011 IIHF World Championship, Slovakia

Jedna z podob vzhledu autobusů na hokejovém mistrovství světa na Slovensku.

Článek

Podle Jankoviče se nedá dopředu vyloučit například hrozba teroristického útoku. „Touto otázkou se zaobírají speciální útvary ministerstva vnitra. Jediná zóna ochrany bude těsně před vstupem na stadión,“ řekl bezpečnostní specialista.

Na Slovensko zavítají desetitisíce fanoušků, ti by v rámci pohodlí měli chodit na stadióny devadesát minut před zápasem. To vše kvůli předejití front a dlouhým čekacím dobám.

„Je velmi těžké odhadnout, které skupiny budou divočejší. Divák v hokejové hale je slušnější než na fotbalovém stadiónu. Počty policistů nejsem kompetentní říci, ale předpokládám, že jich bude dostatečné množství,“ vyjádřil se Jankovič, který obyvatelům Bratislavy a Košic odpověděl i na otázku, zda mají zamykat své vchody do domů. „Zamykal bych je i mimo mistrovství světa.“

Jeden dotaz zazněl i na policisty a jejich samopaly. „Přece není na Slovensku občanská válka, to bychom mohli mít před stadiónem i tank a obrněný transportér.“ Tato odpověď byla převedena na prezídium slovenské policie.

Přesto Jankovič přiznal, čeho se nejvíce obává během světového šampionátu. „Špatných výsledků slovenského mužstva.“

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  Rakousko - Česko dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Rakousko vs. Česko
Rakousko vs. Česko
Rakousko
Česko