Hlavní obsah

Překupníci se snaží vydělat na vstupenkách na hokejový šampionát

Inzertní webové stránky zaplavily nabídky předražených vstupenek na blížící se hokejový šampionát na Slovensku. Překupníci se snaží vydělat zejména na vyprodaných zápasech domácí reprezentace. V nabídce jsou však i lístky na utkání českého týmu, které u oficiálního prodejce už nelze zakoupit.

Foto: Jan Koller, ČTK

Kapitán hokejových mistrů světa z Göteborgu 2002 Miroslav Šatan převzal z rukou maskota šampionátu 2011 Gooolyho symbolickou vstupenku.

Článek

Zájemci o vstupenky od překupníků se musejí připravit na to, že sáhnou hlouběji do kapsy. Zatímco jeden zápas v základní skupině šampionátu na tribunách s lepším výhledem přijde podle ceníku oficiálního prodejce na 55 eur (1340 Kč), v inzerátech jsou ceny i o polovinu vyšší. Ještě větší rozdíly jsou u vstupenek na boje o medaile, nabídky na finálový zápas často překračují 500 eur, tedy dvojnásobek původní ceny. Někteří prodejci už dopředu avizují, že na smlouvání nepřistoupí a s blížícím se začátkem turnaje ceny ještě porostou. Policie tyto praktiky nevyšetřuje, nejsou prý trestním činem ani přestupkem.

Organizátoři mistrovství světa spustili prodej vstupenek loni na podzim. Nejprve si zájemci museli koupit lístky alespoň na šest zápasů, později přibyla možnost koupě vstupenky na jednotlivé hrací dny. Lístky na jedno utkání se dostaly do prodeje v únoru. Hokejoví fanoušci si dosud zakoupili asi 220.000 vstupenek, organizátoři si jich troufají prodat na 340.000.

Nedostatek lístků na vícero utkání využily na svou propagaci některé firmy. Například velké obchodní řetězce rozdávají za nákupy losy s možnou výhrou právě v podobě vstupenky na turnaj.

Mistrovství světa v ledním hokeji se uskuteční od 29. dubna do 15. května v Bratislavě a Košicích. Česká reprezentace odehraje zápasy v základní skupině v slovenské metropoli, kde se také rozhodne o medailích.

Reklama