Hlavní obsah

Karlovarský hokejový útočník Tomáš Klíma doplnil kádr Slovenska

BRATISLAVA

Dvacetiletý útočník Tomáš Klíma z Karlových Varů doplnil slovenskou hokejovou reprezentaci před zápasy Euro Hockey Challenge ve Finsku. Trenér Glen Hanlon jej povolal spolu s Jánem Sýkorou z Banské Bystrice, aby zastoupili v kádru pro zápasy v Lahti a Kuovole útočníka Marcela Hossu z Kazaně a Ivana Baranku ze Spartaku, kteří mají zdravotní potíže.

Foto: Petr Horník, Právo

Kanadský kouč Greg Hanlon na slovenské střídačce.

Článek

Celkem tak jsou v aktuálním kádru pro úvod přípravy před domácím mistrovstvím světa v Bratislavě a Košicích čtyři zástupci z české extraligy. Vedle Klímy jsou to jeho klubový spoluhráč Rastislav Dej, další útočník Milan Bartovič z Liberce a obránce Ivan Švarný z Litvínova.

Slováci se představí ve Finsku v pátek a sobotu. O týden později přivítají doma Rakousko a v následujícím týdnu přivítají ve dvou duelech Švédsko. Před světovým šampionátem se utkají ještě v Bratislavě 21. dubna s Rakouskem a o tři dny později je čeká generálka proti Bělorusku.

Nominace Slovenska na zápasy Euro Hockey Challenge ve Finsku:
Brankáři: Lukáš Škrečko (Zvolen), Branislav Konrád (Slovan Bratislava),
obránci: Marek Ďaloga (Zvolen), Juraj Cebák (Banská Bystrica), Peter Podhradský (Dinamo Minsk/KHL), Dominik Graňák (Dynamo Moskva/KHL), Richard Lintner (SaiPa Lappeenranta/Fin.), Ivan Švarný (Litvínov/ČR), Michal Sersen (Jekatěrinburg/KHL),
útočníci: Juraj Mikúš, Štefan Ružička, Branko Radivojevič (všichni Spartak Moskva/KHL), Matej Češík, Ján Sýkora (oba Banská Bystrica), Rastislav Dej, Tomáš Klíma (oba Karlovy Vary/ČR), Vladislav Baláž (Zvolen), Radoslav Tybor (Trenčín), Miroslav Šatan (Dynamo Moskva/KHL), Martin Cibák (Čerepovec/KHL), Tomáš Surový (Dinamo Riga/KHL), Milan Bartovič (Liberec/ČR).

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články