Hlavní obsah

Fasel: Neukončená kolaudace bratislavské arény není problémem

BRATISLAVA

Neukončenou kolaudaci rekonstruované bratislavské haly měsíc před zahájením mistrovství světa nepokládá Mezinárodní hokejová federace (IIHF) za problém. Její šéf René Fasel během dnešní návštěvy Bratislavy uvedl, že i v minulosti přípravy finišovaly na poslední chvíli. Vedle Bratislavy odstartuje šampionát koncem dubna také v Košicích, kde moderní stánek už několik let funguje.

Foto: www.hcslovan.sk/

Zimní stadion v Bratislavě Samsung Arena

Článek

Kolaudace bratislavského stadiónu s jednou hlavní a dvěma tréninkovými plochami by podle nejnovějších informací měla být dokončena v polovině dubna, tedy dva týdny před začátkem turnaje. "To není špatné," zhodnotil Fasel. Diplomaticky dodal, že i v minulosti pořadatelské země přípravy na šampionát završily těsně před vhozením úvodního buly. Uvedl také příklad Česka, které si kvůli komplikacím s výstavbou nové haly prohodilo s Finskem pořadatelství mistrovství světa 2003 a 2004.

Slovensko po přidělení pořadatelství dlouho váhalo s výstavbou nové haly. Pod časovým tlakem se nakonec rozhodlo za 96 milionů eur (2,35 miliardy korun) zrekonstruovat existující zimní stadion Ondreje Nepely v širším centru metropole.

Fasel: Organizační výbor přípravy zvládl

Fasel se během krátké návštěvy Bratislavy setkal s představiteli organizačního výboru mistrovství světa i primátory obou hostitelských měst. "Myslím, že organizační výbor přípravy zvládl. Musím vyjádřit velkou spokojenost s přípravou arény, skutečně se těším na vhození úvodního buly," řekl Fasel poté, co si prohlédl stadion v hlavním městě s kapacitou přes 9200 diváků. Hala bude kromě jiného hostit úvodní zápasy české reprezentace i závěrečná klání play-off o medaile.

Šéf IIHF před novináři spekuloval, zda se po 25 letech konečně podaří zlomit pověstné prokletí týmu pořadatelské země mistrovství. Naposledy slavili zisk titulu světových šampionů na domácí půdě hráči výběru tehdejšího Sovětského svazu, kteří vyhráli MS v roce 1986 v Moskvě.

Slovenské mužstvo zažilo svou nejúspěšnější éru v elitní kategorii na začátku tohoto století, kdy získalo všechny tři cenné kovy. V posledních letech se ovšem slovenské hokejové reprezentaci příliš nedařilo. Čeští hokejisté budou naopak na Slovensku obhajovat zlaté medaile.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články