Hlavní obsah

Ledoví Klokani vyzvou exotické Turecko, které poté zamíří na MS pod africkým sluncem

PRAHA

Obvykle na led vyjíždějí v regionální domácí soutěži, v sobotu se ale hokejisté Bohemians Praha promění ve vyslance českého hokeje. Na zimním stadiónu v Nymburce totiž od 19 hodin nastoupí proti seniorskému výběru Turecka, který se ve středních Čechách připravuje na světový šampionát divize III v Jihoafrické republice.

Foto: www.hcbohemians.cz

Hokejová Bohemka se v Nymburce utká s Tureckem.

Článek

Pro mnohonásobné vítěze pražského přeboru nepůjde o první střet s celkem z Orientu. V prosinci minulého roku byli Klokani sparingpartnerem tureckého týmu pro univerziádu a svého soupeře zostudili debaklem 20:7.

Turci v rámci svého přípravného kempu v Nymburce odehráli již dvě utkání, obě prohráli a lze očekávat, že v sobotu nebudou mít na ledě nouzi o motivaci. Pořadatelé utkání tak jen doufají, aby utkání neskončilo ostrou konfrontací jako v případě zápasu týmu Kuvajtu, který se v Nymburce připravoval v lednu a jeden ze svých duelů kvůli hromadné bitce nedohrál.

Bohemians před svátečním duelem posílil bývalý extraligový hráč se zámořskými zkušenostmi Pavel Hlaváček, zelenobílý dres oblékne i několika násobný mistr světa v in-line hokeji Aleš Zacha a návrat ohlásila i klubová ikona Ondřej Suk.

Reklama

Související témata: