Hlavní obsah

Hokejisty Kanady bude na MS na Slovensku koučovat Hitchcock

Hokejisty Kanady povede na mistrovství světa na Slovensku jako hlavní trenér Ken Hitchcock. Devětapadesátiletý bývalý kouč Dallasu, Philadelphie či Columbusu ve stejné pozici působil u kanadské reprezentace na domácím světovém šampionátu v Halifaxu a Québeku a dovedl ji ke stříbru. Jeho asistenty budou Scott Arniel a Peter DeBoer.

Foto: Jens Meyer, ČTK/AP

Kanadští hokejisté Steve Stamkos (vlevo), Corey Perry (uprostřed) a Rene Bourque se radují z branky.

Článek

"Ken, Scott a Peter mají spoustu zkušeností z mezinárodní scény i z klubů. Jsme si jistí, že připraví dobře tým na všechny výzvy při naší snaze o zisk zlatých medailí," řekl generální manažer kanadské reprezentace David Nonis.

Hitchcock byl u Javorových listů také asistentem při triumfech na olympijských hrách v letech 2002 v Salt Lake City a loni ve Vancouveru a také při vítězství na Světovém poháru v roce 2004. Představil se i na olympijských hrách v roce 2006 v Turíně a mistrovství světa v roce 2002 ve Švédsku. V NHL dovedl v roce 1999 Dallas k zisku Stanleyova poháru a v letech 1997 až 1999 získal v prestižní zámořské soutěži Jack Adams Award pro nejlepšího trenéra.

Devětačtyřicetiletý Arniel má za sebou první sezonu v roli hlavního kouče Columbusu. O šest let mladší DeBoer vedl v NHL poslední tři roky Floridu a o víkendu byl po dalším neúspěšném ročníku odvolán.

Kanada vstoupí do turnaje 29. dubna proti Bělorusku, jejími dalšími soupeři v základní skupině B budou Francie a Švýcarsko. V generálce před turnajem se Kanaďané představí 27. dubna v pražské O2 areně proti České republice.

Reklama

Související témata: