Hlavní obsah

Hokejisté Švýcarska mají v nominaci hráče jen z domácí ligy

BERN

Pětadvacetičlenný kádr složený výhradně z hráčů z domácí ligy bude mít k dispozici trenér hokejistů Švýcarska Sean Simpson na zápasy Euro Hockey Challenge v Litvínově proti České republice. Oproti duelům s Ruskem na konci minulého týmu doplnil tým jen útočník Paolo Duca z celku Ambri-Piotta, který úspěšně zvládl baráž o udržení v NLA. Simpson stále nemůže počítat s finalisty soutěže z Davosu a Klotenu, protože dnes je na programu šestý duel série.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Ilustrační foto.

Článek

Největší zastoupení v týmu mají se šesti hráči Ženeva a Bern. Pro zranění vypadli v přípravě útočníci Andrej Bykov se Sandym Jeanninem z Fribourgu a Kevin Romy z Lugana. Definitivně padla možnost, že by se mistrovství světa na Slovensku zúčastnil útočník Damien Brunner z Zugu, který se zranil v play off švýcarské ligy. Již dříve se vzdal startu obránce Severin Blindenbacher, jenž působí na farmě Dallasu v AHL.

Švýcaři se představí v Euro Hockey Challenge poprvé venku. Mají za sebou dva zápasy s Dánskem, s kterým nejdříve vyhráli 4:1 a následně podlehli 2:3 po samostatných zápasech, a dva duely s Ruskem. Nad ním zvítězili 4:2 a 5:4 v prodloužení. V Litvínově se bude hrát v pátek a v sobotu shodně od 17:30.

Nominace hokejistů Švýcarska na zápasy Euro Hockey Challenge proti České republice v Litvínově (15. a 26. dubna):
Brankáři: Benjamin Conz (Langnau), Daniel Manzato (Rapperswil-Jona), Tobias Stephan (Ženeva),
Obránci: Goran Bezina, John Gobbi (oba Ženeva), Philippe Furrer, Beat Gerber (oba Bern), Rafael Diaz (Zug), Simon Lüthi (Langnau), Mathias Seger (Curych), Julien Vauclair (Lugano), Thomas Wellinger (Biel),
Útočníci: Thomas Déruns, Ryan Gardner, Martin Plüss, Ivo Rüthemann (všichni Bern), Daniel Rubin, Paul Savary, Morris Trachsler (všichni Ženeva), Andres Ambühl, Thibaut Monnet (oba Curych), Paolo Duca (Ambri-Piotta), Kevin Lötscher (Biel), Simon Moser (Langnau), Julien Sprunger (Fribourg-Gottéron).

Reklama

Související témata:
  1 : 2 Pardubice - Třinec 1 : 2 dohráno
20240416T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
  Kladno - Vsetín zítra 17 : 00
20240417T17 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  Pardubice - Třinec zítra 18 : 00
20240417T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec