Hlavní obsah

Hokejisté Švédska mají jistých pro MS osm posil z NHL

STOCKHOLM

Hokejisté Švédska mají jistých osm posil z NHL pro mistrovství světa na Slovensku. Trenér Pär Marts může počítat s obránci Carlem Gunnarssonem z Toronta, Nicklasem Grossmanem a útočníky Louiem Erikssonem i Tomem Wandellem z Dallasu, Mikaelem Backlundem z Calgary, Patrikem Berglundem ze St. Louis, Magnusem Pääjärvin-Svenssonem z Edmontonu a Mattiasem Tedenbym z New Jersey. Uvedl to oficiální web Švédské hokejové federace.

Článek

Největší hvězdou je pětadvacetiletý Eriksson, který si v této sezoně NHL připsal v 79 zápasech 73 bodů za 27 branek a 46 asistencí. Byl druhým nejproduktivnějším hráčem Stars a čtvrtý mezi Švédy v NHL za Danielem a Henrikem Sedinovými z Vancouveru a Henrikem Zetterbergem z Detroitu.

Naopak zdravotní potíže nepustí na šampionát hvězdu Ottawy Daniela Alfredssona, další útočníky Kristiana Huseliuse z Columbusu, Alexandera Steena ze St. Louis, beka Tobiase Enströma z Atlanty a brankáře Jacoba Markströma z Floridy. Z rodinných důvodů odřekli účast další gólman Johan Hedberg se zadákem Henrikem Tallinderem z New Jersey a Anton Stralman z Columbusu.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  5 : 1 Česko - Rakousko 5 : 1 dohráno
20240418T17 : 10:00+0200
Česko vs. Rakousko
Česko vs. Rakousko
Česko
Rakousko