Hlavní obsah

Tragická nehoda! Ve 43 letech zemřel obránce, který se Vsetínem zasáhl do jeho čtyř mistrovských sezon

Tragická zpráva dorazila v pátek ráno z Valašska. Ve věku pouhých 43 let zemřel ve čtvrtek bývalý hokejový obránce Michal Šafařík. Se Vsetínem zasáhl celkem do jeho čtyř mistrovských sezon v extralize, v tuzemské nejvyšší soutěži krátce oblékal i dres Plzně a Zlína. Podle informací Sport.cz se Šafařík stal obětí autonehody.

Foto: https://hc-vsetin.cz/

Michal Šafařík v dresu Vsetína.

Článek

K tragické nehodě došlo ve čtvrtek krátce před půl desátou dopoledne ve vsetínské části Horní Jasenka. „Řidič ve svém automobilu vjel při průjezdu pravotočivou zatáčkou do protisměru a dostal se mimo komunikaci do lesa. Zastavil se až o vzrostlý strom. Třiačtyřicetiletý řidič utrpěl vážná poranění, kterým na místě podlehl," sdělil policejní mluvčí Petr Jaroš.

Šafařík byl vsetínským odchovancem, a právě ve svém mateřském klubu nastartoval v devadesátých letech minulého století, tedy ve zlaté éře vsetínského hokeje, svou kariéru. První šanci v A-týmu dostal v sezoně 1996/97, největší prostor na ledě pak v extraligovém ročníku 2001/2002, kdy za Vsetín zasáhl do 37 duelů.

Foto: Sport.cz

Zdemolovaný vůz Michala Šafaříka po havárii.

V nejvyšší soutěži dále oblékal dresy Zlína a Plzně. Celkem v extralize odehrál 84 zápasů, v nichž vstřelil jeden gól a připojil osm asistencí. Ve druhé nejvyšší soutěži působil i v Brně, Třebíči, Olomouci, Chrudimi, Havířově a Šumperku. Jednu sezonu si zahrál rovněž slovenskou nejvyšší soutěž za Slovan Bratislava.

Pro sezonu 2010/2011 se vrátil do tehdy druholigového Vsetína, kariéru zakončil v následujícím ročníku v druholigovém Uherském Hradišti.

Reklama

Související témata: