Hlavní obsah

Chomutov otevřel nový zimní stadión, první zápas vyhráli místní

Hokejovým zápasem mezi veterány české reprezentace a místního klubu začal dnes v Chomutově provoz nového zimního stadiónu. Duelu přihlíželo 5000 diváků v hale a další ho sledovali na velkoplošných obrazovkách před ní. Ke jejich nadšení vyhrála po samostatných nájezdech domácí "stará garda" 4:3.

Článek

Pro děti připravilo město doprovodný program v přilehlé, taktéž nově postavené tréninkové hale v areálu na chomutovských Zadních Vinohradech.

"Stali jsme se svědky historického okamžiku, který se zapíše do dějin našeho města. Jsem rád, že se přišlo podívat mnoho Chomutovanů na halu, která bude sloužit ke sportu, kultuře a odpočinku právě jim," řekl při slavnostním otevření stadionu primátor města Jan Mareš.

Zimní stadion vyrostl v areálu bývalých kasáren, postupně v něm vznikne vedle tréninkové haly i kulturně společenské centrum, fotbalový a atletický stadion a relaxačně oddychové centrum. "V roce 2008 se nám podařilo na celý tento projekt získat dotaci ve výši přes jednu miliardu korun z prostředků EU," řekla bývalá primátorka a poslankyně Ivana Řápková.

Kapacita zimního stadiónu je 5500 diváků, byl postavený za 643 miliónů korun, z čehož 232 miliónů činila dotace EU. Tréninková hala byla postavena za 162 miliónů, z toho dotace je 127 miliónů korun.

Ve druhé polovině letošního roku by mělo být otevřeno kulturně společenské centrum s 3D sály, zkušebnami a klubovnami, v roce 2012 pak fotbalový a atletický stadion a jako poslední relaxačně oddychové centrum s bazénem a vodními atrakcemi.

Než se led na stadiónu rozpustí, mohou si ho jeden týden užít také bruslaři z řad veřejnosti. "Pamatovali jsme i na školní kolektivy a různé zájmové skupiny, které si po dohodě mohou stadion pronajmout," uvedla jednatelka společnosti Kultura a sport Chomutov Věra Flašková.

Od příští sezony bude stadion s kapacitou přes pět tisíc diváků domovem hokejistů ambiciózního chomutovského týmu, jež se už několik let snaží postoupit z první ligy do nejvyšší české hokejové soutěže. Letos ho z barážového boje o postup proti nejhoršímu týmu extraligy vyřadili v prvoligovém finále Ústečtí Lvi, kteří nad Chomutovem vyhráli překvapivě snadno 4:0 na zápasy. V baráži ale Ústí poté podlehlo Mladé Boleslavi a do extraligy nepostoupilo.

Reklama

Související témata: