Hlavní obsah

Soud s hokejistou Dudou má v K. Varech začít 15. června

KARLOVY VARY

Hokejista Radek Duda, který byl obžalován za výtržnictví, jehož se údajně dopustil, když na přechodu pro chodce napadl staršího muže, má poprvé předstoupit před Okresní soud v Karlových Varech 15. června. Vyplývá to z informací zveřejněných na justičním portálu. Dudovi hrozí až dva roky vězení.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Radek Duda v plzeňském dresu

Článek

Za incident na karlovarské silnici už musel Duda v dubnu také k přestupkové komisi magistrátu města. Za to, že nedal chodci na přechodu přednost, hrozí dvaatřicetiletému hokejistovi pětitisícová pokuta a ztráta tří bodů. Duda se k případu nevyjadřuje, ale podle jeho otce byl chodcem vyprovokován.

Duda v závěru ledna svým vozem BMW X6 téměř srazil třiašedesátiletého muže. Ten se při přecházení přes přechod o jeho vůz otřel. Hokejista pak zastavil a chodce chtěl údajně zbít. Napadený muž vedle poranění obličeje utrpěl šok a byl ošetřen v nemocnici.

Hokejistu, který po sezoně skončil své působení v prvoligovém Chomutově, provází více problémů s chováním. V roce 2005 například čelil obvinění, že po zápase ve Vsetíně napadl místního fanouška, kterému prý zlomil zub. Při angažmá v Českých Budějovicích se na tréninku popral se spoluhráčem. V Liberci napadl protihráče v kabině, kam se za ním vydal po vyloučení.

Reklama

  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec