Hlavní obsah

Podle ruských médií by český kouč Říha mohl vést sbornou

MOSKVA

Český kouč Miloš Říha je podle deníku Sovětskij Sport jedním z kandidátů na post trenéra ruské hokejové reprezentace. S ohledem na nepřesvědčivé výkony sborné během mistrovství světa na Slovensku se v Rusku čile spekuluje o možném odvolání Vjačeslava Bykova.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Hokejový trenér Miloš Říha.

Článek

Favorizovaní Rusové na turnaji nedosáhli na medailové příčky a šampionát zakončili dokonce se zápornou bilancí čtyř výher a pěti porážek, přičemž hned dvakrát podlehli českému výběru. Pozice dvojice Bykov - Igor Zacharkin je nejistá, což dává prostor spekulacím ohledně jejich možných nástupců.

Sovětskij Sport vedle Říhy jmenoval také Vjačeslava Fetisova, Vladimira Krikunova, Andreje Nazarova, či Olegse Znarokse, který skončil u lotyšské reprezentace.

Dvaapadesátiletý Říha má v Rusku skvělé renomé, k čemuž hodně přispěl i minulý ročník KHL. V něm český kouč dovedl podceňovaný tým Atlantu Mytišči až do finále play off. Posléze podepsal kontrakt s ambiciózním Petrohradem.

"V současné době o tom nic nevím. Navíc mám podepsanou smlouvu s Petrohradem. Musela by přijít konkrétní nabídka, protože v minulosti se na podobné téma mnohokrát spekulovalo," řekl Říha serveru tn.cz.

V opačném případě by prý možnost vést sbornou přinejmenším zvážil. "Kdyby nabídka přišla, tak bych o tom určitě přemýšlel, protože ruské národního mužstvo je jedno z nejsilnějších na světě," uvedl Říha.

V těchto dnech netrpělivě čeká, zda mu vedení klubu přivede do kádru českou hvězdu Jaromíra Jágra. "Vím, že se s ním sešel šéf klubu pan Medveděv na večeři, kde spolu jednali. Ale nevím, jak to dopadlo. I já jsem s Jardou mluvil, ale nebavili jsme se o ničem konkrétním," uvedl Říha.

Reklama

Související témata: