Hlavní obsah

Z nominace inline hokejistů na MS definitivně vypadl Plekanec

Hvězda NHL Tomáš Plekanec definitivně nebude hrát v dresu českých inline hokejistů na mistrovství světa IIHF v Pardubicích, které začne v neděli. Vedení národního týmu v pondělí vpodvečer dostalo faxem odpověď od zámořského klubu Montreal Canadiens, který si Plekancovu účast na turnaji nepřeje.

Foto: Jan Koller, ČTK

Tomáš Plekanec

Článek

Nejproduktivnější český hráč letošního hokejového světového šampionátu v Bratislavě se sice už v minulém týdnu vyjádřil, že mu start nedoporučil jeho klub, ale kouč Petr Hemský jej ponechal v dnes zveřejněném konečném osmnáctičlenném výběru.

"My jsme poslali oficiální žádost Montrealu a klub nám ještě neodpověděl. V nominaci tak zůstává. Co jsem s Tomášem mluvil, tak má zájem na mistrovství světa hrát," řekl ČTK Hemský ještě předtím, než dostal potvrzené zamítavé stanovisko ke startu Plekance, který hrál inline hokejovou extraligu za Čerty Kladno.

V reprezentačním výběru bylo patnáct hráčů do pole, takže kouč počítal i s Plekancovou neúčastí. Nikoho dalšího už zřejmě povolávat nebude.

Jisté naopak je, že druhý turnaj pod hlavičkou Mezinárodní hokejové federace sehraje obránce Jaroslavle Karel Rachůnek, který získal spolu s Plekancem na přelomu dubna a května bronz na světovém šampionátu na Slovensku a byl i při zisku titulu v roce 2010 v Německu. Rachůnek hrál loni MS v inline hokeji organizace FIRS v Berouně, kde Češi získali bronz. Představí se i další hokejový světový šampion z Kolína nad Rýnem Tomáš Mojžíš nebo vicemistr světa z roku 2006 Petr Tenkrát.

Turnaj se bude hrát v Pardubicích od 19. do 25. června a český tým narazí v základní skupině B na Německo, Finsko a Švédsko.

Nominace českých inline hokejistů na MS IIHF v Pardubicích (19.-25. června)
Brankáři: Roman Handl (CPLV Valladolid/Šp.), Ondřej Jirkův (Mission Roller Brno), Dalibor Sedlář (IHK Eagles Olomouc).
Hráči do pole: Luděk Broš, Tomáš Demel, Jiří Polanský, Pavel Strýček, Patrik Šebek (všichni Mission Rollers Brno), Vladimír Kameš, Petr Tenkrát (oba IHC Čerti Kladno), Jan Besser, Ladislav Vlček (oba IHC Berounští Medvědi), Martin Koudelka, Tomáš Mojžíš (oba IHC Střída Sport Pardubice), Karel Rachůnek, Martin Vozdecký (oba IHC Devils Zlín), Jakub Čuřík (IHK Eagles Olomouc).

Reklama

Související témata: